L’Ultra Trail Barcelona aplega a Begues uns 2.000 participants

La prova atlètica es va dividir en quatre modalitats segons la distància on Jessed Hernández i Muntsa Bernadet es van imposar als 100 quilòmetres.

Al voltant dels 2.000 participants van prendre part en la cinquena edició de l’Ultra Trail Barcelona que es va celebrar a Begues. Una cursa de resistència amb diverses modalitats.

Els guanyadors a la modalitat Speed Trail Barcelona, una cursa de resistència ràpida amb un recorregut de 21 quilòmetres van ser Luis Alberto Hernándo (1h,30’43’’), en categoria masculina, i Anne Cecile Thevenot (1h48’20’’).

D’altra banda, a la Marathon Trail Barcelona, de 42 quilòmetres i un desnivell positiu de 1.500 metres, els primers classificats van ser Sergio Manuel Gimeno (3h25’38’’) i Romy Mey (3h54’28’’).

Sergio Montes (6h32’13’’), en categoria masculina, i Judith Agell(9h12’00’’), en la femenina, es van imposar a la modalitat de Long Trail Barcelona, de 69 quilòmetres.

I la modalitat amb més recorregut, l’Ultra Trail Barcelona, de 100 quilòmetres i un desnivell positiu acumulat de 4.500 metres, els guanyadors van ser Jessed Hernández, amb un temps de 9h40’37’’, en la categoria masculina, i Muntsa Bernadet (14h29’18’’), en la femenina. Una prova que la converteixen en una autèntica prova de resistència només apta per a les persones més preparades.

Begues i el Massís del Garraf són una excel·lent localització per aquest tipus de proves, ja que la combinació de mar i muntanya va oferir una extensa varietat de paisatges que van representar un autèntic repte tècnic i físic.

Novetat

Com a novetat, enguany es va crear la Kids Trail, una cursa infantil solidària que va incloure recorreguts per a infants d’entre 5 i 15 anys. La Diputació de Barcelona també va voler donar suport al desenvolupament de la prova aportant material infantil, entre altres coses. L’import de les inscripcions es van destinar a l’associació Chromo 22, que busca fons per a la investigació de la neurofibromatosi tipus 2, una malaltia que afecta adolescents i joves.

Els guanyadors en cada una de les categories van ser: KTBCN 5-6 (Andreu Soler i Aran Gascón), KTBCN 7-8 (Álex Cabrelles i Stella Ruiz), KTBCN 9-10 (Alan Teixidó i Brenda Teixidó), KTBCN 11-12 (Tomeu Comellas i Natàlia Cobos) i KTBCN 13-15 (Eric Feixas i Paula Nueno).

Redacció / Foto: Naciomuntanya