Marta García-Miguel es corona a la I Copa Iberoamericana de Pentatló Modern

La de Sant Climent de Llobregat es va imposar a la prova combinada de cursa i tir, mentre que va ser segona en natació i tercera en la prova d’hípica.

Marta García-Miguel es va proclamar campiona de la primera edició de la Copa Iberoamericana de Pentatló Modern després de finalitzar amb un total de 1.342 punts. Reti Kamila (Hongria, 1326) i Vega Tamara (Mèxic, 1323) van acabar en segona i tercera posició a la classificació general. La competició es va celebrar a Amposta (Tarragona) i va aplegar participants de tretze països (Mèxic, Itàlia, Alemanya, Hongria, Xile, Equador, Brasil, Portugal, Suïssa, República Dominicana, Suècia, Costa Rica i Espanya). Després d’un treballat segon lloc a la prova de natació, i la tercera posició a la prova d’hípica, la climentona va poder superar a les seves rivals durant la prova combinada de cursa i tir.

El primer lloc aconseguit per García-Miguel a la Copa Iberoamericana, malgrat no puntuar encara en la classificació per a les Olimpíades de Rio de Janeiro 2016, és un reflex del bon estat de forma i preparació de l’atleta climentona de cara a aconseguir el seu somni de classificar-se per a l’olimpíada.

Què és?

El Pentatló Modern és un esport olímpic que consta de cinc modalitats: la natació, l’esgrima, l’hípica (salt d’obstacles) i la prova combinada de cursa i tir. Per obtenir bons resultats cal un equilibri i regularitat entre les proves físiques i les que requereixen d’un més alt grau de concentració o resistència mental, així com tècnica específica de la disciplina en qüestió.