Collbató acull el cap de setmana una nova edició de La Portals

Imprimeix

Dissabte se celebrarà la prova atlètica a peu, mentre que diumenge es farà la de mountain bike en dues competicions on participaran uns 2.000 esportistes.

Aquest cap de setmana es donarà el tret de sortida al programa de promoció de l’activitat física Esportbató. L’11 i 12 d’abril torna la Portals, una prova que amb tan sols sis edicions ha esdevingut una de les rutes clàssiques en BTT per la seva bellesa i la singularitat del paisatge a tocar del massís de Montserrat. Collbató ja està preparat per a la celebració de dues proves que recorre els portals d’entrada a la muntanya de Montserrat (Collbató, El Bruc, Marganell i Monistrol de Montserrat), Castellbell i el Vilar i Esparreguera, a peu, en bicicleta o en la modalitat extrem combinant els dos esports. Hi ha previst la participació d’uns 2.000 esportistes.

Dissabte 11 d’abril, més de 500 atletes gaudiran del nou recorregut de 44 kilòmetres on el corriol agafa el protagonisme en un circuit ideal per córrer o caminar davant el majestuós paisatge que ens ofereix la muntanya de Montserrat.

Mentrestant, diumenge 12 d’abril serà el torn de les BTT amb més 1500 ciclistes a la sortida de Collbató en un circuit apte per a tots els nivells i que any rere any consolida La Portals com una de les marxes en bicicleta de muntanya amb més seguidors. Enguany hi haurà la novetat de la Portals Extrem que agrupa les dues disciplines per als esportistes més atrevits que busquen posar-se a prova en llarga distància.

Homenatges
En aquesta edició de La Portals es retrà homenatge a Domingo Catalán, campió del món de 100 kilòmetres, i a Marta Vilajosana, primera catalana classificada als Jocs Olímpics de Pequín de fons en carretera, que participaran en una taula rodona al Casal Cultural de Collbató conduïda pel periodista esportiu Sergi Valdivieso. A banda de Catalan i Vilajosana, la taula rodona comptarà amb les ponències de Piero Galilea, Doctor Fisiòleg del CAR de Sant Cugat; Xavier Ràfols, preparador físic; i els testimonis de Mar Hernández, Escultora, diagnosticada de càncer fa 8 anys, la bicicleta l’ha dut a preparar-se per disputar la Titan Desert 2015; Xavier Bonastre, periodista esportiu que ha superat dos càncers gràcies a l’esport, i Nicolás del Corral, pilot de ral·lies que després d’un greu accident i gràcies a l’esport ha aconseguit una mobilitat que els metges no esperaven.


Redacció / Foto: La Portals