L’FC Barcelona presenta la primera fase de l’Espai Barça

Imprimeix

El nou Miniestadi se situarà als actuals terrenys del Tennis El Forn i podria estar enllestit per a la temporada 2017/18.

El president del FC Barcelona Josep Maria Bartomeu i el responsable de l’Àrea de Patrimoni del Club, Jordi Moix, han presentat avui l’inici del projecte de l’Espai Barça, que inclou el nou Miniestadi i la futura Ciutat Esportiva Joan Gamper de Sant Joan Despí. Segons ha assegurat Bartomeu “es tracta d’un projecte il·lusionant” i ha afegit que “és un dels clubs que millor gestiona el patrimoni”. Per al president, que ha posat com a exemple el canvi d’ubicació de l’estadi de Les Corts al Camp Nou l’any 1957, “gestionar bé el patrimoni és sinònim d’independència”. D’altra banda, el responsable de l’Àrea de Patrimoni del Club, Jordi Moix, ha aprofundit en els detalls del projecte, que tindrà com a punt fonamental la nova ubicació del Miniestadi. “Amb la compra d’un terreny veí, on anirà el Miniestadi, creem una sinergia amb el que volem fer a Les Corts. La variable del Miniestadi és fonamental per a poder executar tot el projecte. Serà el centre de referència de tot el futbol base”, ha dit. A més ha destacat que l’entitat blaugrana“s’ha fet patrimonialment fort”. Sobre la Ciutat Esportiva Joan Gamper, el directiu ha afirmat que és un “privilegi” tenir una Ciutat Esportiva a prop d’on es fa la principal activitat. Hem visitat altres ciutats esportives i hem tractat d’agafar idees. M’atreviria a dir que podríem tenir la ciutat esportiva més eficient dins del futbol professional per ubicació i mida.”

Noves instal·lacions

El nou camp s’ubicarà a la finca de 26.811 m2 que el club va adquirir a finals de l’any 2013. La reordenació urbanística permetrà la integració dels terrenys on s’ubicarà el nou Mini amb l’actual Ciutat Esportiva, gràcies a l’annexió del carrer que els separa actualment. El resultat serà una Ciutat Esportiva de 162.905 m2, un 26% superior a l’actual.

L’inici de les obres del nou Miniestadi està previst per als inicis de l’any 2016 i es preveu que pugui estar enllestit per començar l’activitat esportiva de la temporada 2017/18. Tindrà una capacitat per a 6.000 seients i serà un recinte modern, sostenible i amb tots els serveis per als espectadors, que complirà amb la normativa LFP per a Segona Divisió i amb la normativa UEFA per a les competicions UEFA Youth League i UEFA Women’s Champions League.

Redacció / Foto: FC Barcelona

Principio del formulario

Final del formulario