El vicentí Jordi Torras rep un merescut homenatge a Cornellà

Imprimeix

El Parc Esportiu Llobregat va acollir ahir al vespre un partit amistós de futbol sala entre la selecció espanyola i l’argentina que va acabar amb victòria dels homes de José Venancio per 3 a 2.

Dia d’emocions al Parc Esportiu Llobregat on es van aplegar més de 1.600 persones per viure, per primer cop a la ciutat baixllobregatina, un partit internacional de la selecció espanyola de futbol sala. La instal·lació esportiva cornellanenca va acollir l’amistós entre l’equip nacional i l’argentí preparatori per a la fase de classificació per al Campionat d’Europa que se celebrarà a Sèrbia el 2016. A més, la Federació Catalana de Futbol i la Reial Federació Espanyola de Futbol van organitzar un més que merescut homenatge a Jordi Torras que s’acomiadava de la selecció espanyola després d’una llarga i exitosa trajectòria. Una trajectòria que va començar l’any 2002 amb el seu debut davant d’Hongria. Tretze anys després, amb més de 130 partits i 78 gols ha decidit deixar de vestir la samarreta de ‘la roja’ i marxar per la porta gran per continuar la seva carrera esportiva, de moment, a Itàlia.

I l’espectacle no va defraudar ningú. Espanya i Argentina van jugar un partit molt intens on els sud-americans van oferir molta resistència a la bicampiona del món. Fins i tot es van avançar en el marcador. Finalment es va imposar la qualitat i l’eficàcia ofensiva del conjunt dirigit per José Venancio i al descans ja guanyava per 2 a 1.

Als cinc minuts de la primera meitat, el partit es va aturar per retre, davant dels aficionats, un homenatge al capità Jordi Torras, que va sortir amb el cinc inicial espanyol. Laurentzi Gana, cap de seleccions de futbol sala de la RFEF, li va fer lliurament al jugador de Sant Vicenç dels Horts de la samarreta amb el número de partits que ha disputat com a internacional. A la mitja part de l’enfrontament, van continuar els reconeixements institucionals a Torras amb el lliurament d’unes plaques. Les autoritats presents, representades pel president de la RFEF, Ángel Maria Villar, pel president de l’FCF, Andreu Subies i pel primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Cornellà, Antonio Martínez, han estat les encarregades de fer l'entrega.

Al final, Espanya es va imposar per 3 a 2 malgrat que en els darrers minuts va patir per conservar el seu avantatge, perquè Argentina va acabar jugant amb porter-jugador.

 

Fitxa tècnica

ESPANYA: Paco Sedano, Jordi Torras, Fernanado, Pola i Lolo. També han jugadt C. Ortiz, Andrés Alcántara, Rivillos, Álex, Sergio Lozano, Adri, Miguelín, Jesús Herrero, Raúl Campos i Adolfo.

ARGENTINA: Nicolás Sarmiento, Pablo Taborda, Gerardo Wilhelm, Cristian Borruto i Alan Brandi. També han jugat Alamiro Vaporaki, Luas Bolo, Leandro Cuzzolino, Luciano Avellino, Constantino Vaporaki i Javier Corvatta.

GOLS: 0-1 (3’): Leandro Cuzzolino. 1-1 (5’): Raúl Campos 2-1 (17’): Luciano Avellino (p.p.). 3-1 (32’): Pola. 3-2 (34’): Constantino Vaporaki.

ÀRBITRES: Alejandro Martínez i Fernando Gutiérez.

PAVELLÓ: Parc Esportiu Llobregat. Més 1.600 espectadors.

 

Zona mixta

Jordi Torras (jugador)

“És un dia especial perquè no a tothom li fan un homenatge i, a més, a casa meva. Estic orgullós, content i molt agraït, sobretot, a les dues federacions per a l’organització i per estar al costat de la meva família. Per a mi ha estat molt important poder acomiadar-me aquí a casa. Penso que més de la meitat dels que han vingut són de Sant Vicenç dels Horts, ja que a la meva ciutat no es podia fer perquè el pavelló és molt petit i crec que a Cornellà ha estat ideal. Ningú s’imagina una retirada d’una selecció però ho he decidit jo per molts motius, i un és perquè vull seguir jugant a futbol sala durant molts anys, i si compagino partits amb el club amb la selecció són molts partits i un ja té una edat. Vull gaudir del que és jugar els quaranta minuts. A Itàlia tinc un any més i després voldria jugar dues temporades més, no sé si a Itàlia o en un altre lloc. No descarto tornar a Espanya, però aquí ja ho he fet tot i m’agradaria fer una aventura fora per estendre la meva experiència. Estic molt content del canvi que he fet, ja que ha anat a millor. Prefereixo els homenatges en actiu i no quan un ja no pot més. En els minuts que he estat a pista m’han vingut moltes imatges i només vull agrair a la selecció que m’hagin fet aquest homenatge.”

José Venancio (seleccionador espanyol)

“Ha estat un partit molt competit. Hi ha hagut moments que ens hem encallat sense excessiu ritme però la veritat és que Argentina té molta experiència i mai ha marxat del partit i ens ho ha posat molt difícil, potser la diferència ha estat l’efectivitat, ja que no hem estat tan encertats de cara a gol. Jordi Torras és un magnífic referent, un dels grans del futbol sala i que ha fet gran la selecció espanyola. Cal destacar d’ell la gran intel·ligència en el joc i que més fàcil fan el joc i fa jugar als altres. És capaç de fer millor als seus companys. A més ha estat un gran capità tant dins com fora de la pista, és un autèntic crack. Cal felicitar a la Federació Catalana, a l’Ajuntament de Cornellà, ja que han posat tots els mitjans i una gran organització. Un déu, ha estat un gran espectacle”.

José Miguel Calle (president del comitè de futbol sala de la FCF)

“L’objectiu principal era que Jordi Torras es pogués sentir a gust i emocionat. He estat al costat d’ell i m’ha transmès la seva emoció en un dia tan especial per a ell, ja que li feia molta il·lusió i volia passar-ho al costat de la seva família. Un jugador català amb la trajectòria que té es mereix que la Federació Catalana li fes un homenatge amb tot el seu interès. A més estem parlant d’una institució en el món del futbol sala, un referent per a tots els nostres nois i noies. El conec des que és un xaval i és una gran persona, molt amic dels seus amics, i ha estat en grans entitats amb el respecte i la professionalitat. Cornellà ha respòs i des del primer dia tot han estat facilitats, el consistori ens ha ajudat i, a més, la instal·lació és magnífica i s’han preocupat que això funcionés i estem molt contents amb el consistori. A més, avanço que la nostra intenció és fer aquí la fase final juvenil del Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques perquè hem vist una gran instal·lació esportiva i molt adequada per a fer futbol sala”.

 

Redacció / Foto: FCF