La Portals 2015 fa un salt de qualitat

Imprimeix

Ahir es va presentar a Collbató amb la presència del Secretari General de l’Esport, Ivan Tibau.

L’hotel Montserrat & Training Center va ser escenari ahir de la presentació oficial de La Portals 2015 que se celebrarà els dies 11 i 12 d’abril. L’acte va ser presidit pel Secretari General de l’Esport, Ivan Tibau, l’alcaldessa de Collbató, Anna Ubeda, el gerent del Patronat de la Muntanya de Montserrat, Xavier Aparicio, els homenatjats Domingo Catalán i Marta Viljosana, el responsable la secció de curses de muntanya de 4000Peus, Joan Arnau, així com el president del Club Esportiu Lataca, Pepe Cuevas. Abans de les diferents intervencions es va recordar la figura del fotògraf Manel Martín que ens va deixar.

Anna Úbeda, alcaldessa de Collbató, va explicar en la seva intervenció que La Portals “és fruit de l’esforç d’entitats i associacions esportives locals i una clara mostra de la relació del municipi a la Muntanya de Montserrat, ja que per una banda afavoreix el desenvolupament turístic i d’altre representa un gran equipament esportiu a l’aire lliure”. També va agrair la col·laboració de les entitats “4000peus i Lataca i a tots els col·laboradors i voluntaris.”

Precisament els dos representants de les entitats organitzadores van prendre la paraula posteriorment. Joan Arnau, de 4000peus, va explicar que enguany “l’euro solidari es destinarà a l’Institut Balmes, un centre especial que atén nens i joves amb discapacitat motriu greu”. També va indicar que l’edició d’enguany s’escurça el recorregut, “ja que hem intentat treure trams de pista forestal que és molt pesat per als participants”. D’altra banda, Pepe Cuevas, del CE Lataca, va assegurar que “de moment continuarem amb el límit de 1.500 participants en la prova del BTT i ens hem centrat en augmentar la qualitat de la prova. Volem que la gent gaudeixi de la muntanya”. Cuevas va destacar que La Portals “és un punt de trobada, a més per la gent, també ho és per als esportistes d’elit” i va finalitzar la seva intervenció reconeixent “la gran labor dels 300 voluntaris que tindrà l’edició d’enguany, perquè sense ells seria impossible organitzar un esdeveniment com aquest.”

En aquesta edició es farà un merescut homenatge a Domingo Catalán, excampió del món de 100 quilòmetres, i Marta Vilajosana, la primera catalana en les olimpíades de fons en carretera a Pequín. Els dos va ser presents a l’acte. Vilajosana, ja retirada de la competició, va dir que “el BTT és ara per a mi un hobby després de deixar de corre”. Mentre, Catalán va reconèixer que “és important valorar la trajectòria dels esportistes” i va destacar també que “és meravellós que cada vegada hi higi més dones fent esport”. El moment emotiu va ser quan Quima Casas (atleta) i Anna Ramírez (ciclista) van lliurar els dos homenatjats un ram de flors en reconeixement a la seva llarga trajectòria en el món de l’esport.

Les intervencions van seguir amb Xavier Aparicio, gerent del Patronat de la Muntanya de Montserrat. “M’agradaria que la gent gaudeixi de la muntanya, tot i que espero que la respectin”, va dir. I va tancar el torn dels parlaments amb el Secretari General de l’Esport, Iván Tibau va assegurar que la combinació “entre esport i cultura i esport i natura afavoreix la promoció de l’espot a l’aire lliure amb un marc com la Muntanya de Montserrat. La Portals és una bona mostra de la capacitat de conjugar l’esport amateur amb de primer nivell i que fa del context on es desenvolupa un gran al·licient per a fer l’esport dl ciclisme i de l’atletisme” i va tancar la seva intervenció dient que “La Portals ajuda que Catalunya sigui un país esportiu de referència.”

A més, l’acte es va transmetre per internet i fou conduit pel periodista Arcadi Alibés. Entre els nombrosos assistents, cal destacar la presència d’esportistes com Kiku Soler, Àngel Edo, Núria Picas, Quima Casas, Jaume Vilamajó, Sílvia Rovira, Anna Ramírez, Sara Aicart, Gemma i Mireia Abant, Israel Núñez, Sandra Santanyes, etc., molts d’ells ja s’han compromès a participar en aquesta pròxima edició.

La Portals es dividirà en dues modalitats que no seran competitives (a peu i ciclista). Els participants recorreran els Portals d’entrada a la muntanya de Montserrat (Collbató, El Bruc, Marganell i Monistrol de Montserrat), així com els municipis de Castellbell i el Vilar i Esparreguera. És oberta a tothom, amb un límit de 1.500 participants. Com a novetat, es podrà fer una tercera modalitat l’Extrem (les dues proves).

El període d’inscripcions va quedar obert al web www.laportals.cat.

Redacció / Foto: La Premsa del Baix