El Centre d’Interpretació de l’Espeleologia vol ser un referent a Catalunya

Imprimeix

Es va inaugurar dissabte passat al Centre Excursionista de Vallirana.

El cap de setmana passat es va celebrar la inauguració oficial del nou Centre d’Interpretació de l’Espeleologia de Vallirana, ubicat al Centre Excursionista. Un nou espai turístic i de divulgació al municipi baixllobregatí fruit de la cooperació entre l’Ajuntament i el Centre Excursionista de Vallirana, i la col·laboració de la Federació Catalana d’Espeleologia. Es tracta d’una mostra amb materials i plafons informatius sobre l’espeleologia, el món subterrani, i les coves, així com la vinculació de Vallirana com a bressol de l’espeleologia catalana.

A l’acte va aplegar un centenar de persones entre les quals cal destacar l’alcaldessa de Vallirana, Eva Martínez; el regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Jordi Milà; el president de la Federació Catalana d’Espeleologia, Hilario Moreno; i el President del Centre Excursionista de Vallirana, Jordi Lluveras.

La celebració es va iniciar amb la projecció d’un vídeo sobre les coves, on els presents en van poder conèixer les característiques i la difícil tasca dels espeleòlegs, i va seguir amb el descobriment de la placa. Finalment, tots els assistents van poder visitar la mostra, que van valorar molt positivament.

Per a tots aquells que vulguin conèixer el món subterrani poden visitar el centre d’Interpretació de l’Espeleologia de Vallirana els dimarts, de 18 a 19 h. Més endavant s’organitzaran visites turístiques des de l’oficina de Turisme de Vallirana i s’obrirà l’espai a les escoles.

Redacció / Foto: Ajuntament de Vallirana