Laia Sanz se supera i acaba novena a la general en el Dakar 2015

La pilot de motos de Corbera de Llobregat va aconseguir, per cinquè any consecutiu, el títol en la categoria femenina.

Laia Sanz ha tornat a fer història al Dakar. La pilot de Corbera de Llobregat (Honda) ha aconseguit una nova fita personal en el ral·li més dur del món, ja que no només ha pogut revalidar el títol en la categoria femenina, assolint l’objectiu marcat en aquesta edició per cinquè any consecutiu, sinó que ha aconseguit acabar en la novena posició de la classificació general –l’any passat va ser 16a-, un fet que cap dona havia aconseguit fins ara. Al final de la prova, va manifestar que estava molt contenta “per acabar així de bé; ha estat un Dakar molt dur i ens han fet patir fins a l'últim moment. La cursa s'ha fet molt llarga i hem passat per moltes coses: calor, fred, a més del cansament, però al final ha valgut la pena." El temps invertit per la corberenca ha estat de 48h22’07’’, a 2h24’21’’ del guanyador de la prova en motos, el també català Marc Coma.

Xavi Foj i Jordi Juvanteny

D’altra banda, el molinenc Xavi Foj, amb el seu copilot Ignacio Santamaria (Toyota), va finalitzar en la 52a posició de la general en cotxes amb un temps de 76h48’11’’. El molinenc, que va ser segon a la categoria T3.1, va manifestar al final de la seva participació que estava molt content “per haver finalitzat la prova, ja que se’ns havia posat molt complicat però amb en Nacho hem pogut anar solucionat els problemes que ens han anat passant.”

Mentre, a la categoria de camions, el santfeliuenc Jordi Juvanteny, amb José Luis Criado i Enric González, va acabar en la 37a posició de la classificació general amb un temps de 89h40’43’’. A més, es va proclamar campió a la categoria 6x6, mentre que a la general T4 (sèrie 1) va ser segon amb el seu camió MAN.

Redacció / Foto: Arxiu