Xavi Foj celebra un quart de segle al Dakar

El pilot molinenc, que forma tàndem amb Ignacio Santamaria, participarà en la categoria T3 amb un Toyota Hilux.

Xavi Foj torna al Dakar amb il·lusions renovades. Serà la vint-i-cinquena vegada consecutiva que el pilot molinenc participa en el ral·li, un dels participants més veterans. Com ja és habitual, Ignacio Santamaria serà el seu company d'aventures en la trenta-setena edició d’una de les proves de motor més importants i dures del món.

Amb un pressupost molt més ajustat que la resta dels seus rivals, Foj està disposat a donar molta guerra. Cal recordar que els anys 2013 i 2014 es va proclamar campió a la categoria T2 (vehicles de sèrie). Ara dona el salt a la T3, la categoria reina, on espera continuar sent competitiu i poder ocupar una de les vint-i-cinc primeres posicions a la classificació.

Enguany participarà amb un Toyota Hilux, molt semblant als models de l’equip Toyota Sud-àfrica, de 220 CV de potència per a motor de tres litres turbodièsel.La carrosseria és gairebé de fibra i un xassís tubular que s’encarregarà de donar tota la lleugeresa i resistència que el cotxe necessita per a acabar la cursa a la zona alta de la classificació.

Segons el baixllobregatí “sabem que serà molt difícil aconseguir una nova victòria a la categoria, ja que ens enfrontarem amb equips molt forts com Mini, SMG, Peugeot, Over Drive. L’objectiu serà competir i finalitzar la cursa.”

L’edició 2015 del Dakar arrancarà el pròxim dia 4 de gener a Buenos Aires (Argentina) i finalitzarà el 17 de gener en el mateix punt de sortida. Els participants hauran de fer més de 9.000 quilòmetres de pistes, dunes i desert pedregós travessant Argentina, Xile i Bolívia.


Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
162

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix