L’Ajuntament incompleix l’acord amb l’AE Sant Andreu de la Barca Atlètic

Imprimeix

Hi ha un equip que encara juga a Ullastrell i, a més, el consistori municipal ha facilitat unes instal·lacions en condicions inadequades per la pràctica del futbol sala.

Continua la polèmica entre l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, governat pel PSC, el Patronat d’Esports i l’Associació Esportiva Sant Andreu de la Barca Atlètic (AESABA). Cal recordar que la totalitat dels equips de l’entitat esportiva jugaven, fins a la temporada passada, a Ullastrell per no tenir la documentació requerida pel consistori municipal –segons va argumentar en el seu dia des del Departament de Comunicació-. Finalment, el club va aconseguir tornar a la seva població després d’arribar a un acord amb l’Ajuntament. “Vam poder demostrar que l’entitat tenia tota la documentació en regla com a entitat federada, i per tant estàvem dins la legalitat”, explica Jesús Santiago Pérez, director esportiu de l’AE Sant Andreu Atlètic.

Passat un temps però, l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca continua incomplint l’acord, ja que encara hi ha un equip que juga fora la ciutat i les condicions per entrenar no són les més adequades per aquesta modalitat esportiva. Segons explica Jesús Santiago Pérez “el cadet segueix jugant a Ullastrell per falta de pista, les jugadores femení les hem hagut de distribuir en altres dos clubs i el juvenil s’ha dissolt també per manca d’espai”. Cal recordar que el futbol sala és un esport d’interior on es requereix unes condicions específiques per a la seva pràctica com ja té l’FS Sant Andreu de la Barca. Actualment, els equips entrenen a la pista exterior del Pavelló Municipal 11 de Setembre. “Les condicions perquè els petits puguin practicar l’esport que els agrada estan molt lluny de ser les més òptimes, pot provocar lesions importants als nens i, a més, pateixen les inclemències del temps”, diu Pérez.

Per al director esportiu, “és una clara mostra de la mala fe d’en Javier Padilla, gerent del Patronat. Aquest senyor, amb la complicitat de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, té l’únic objectiu d’acabar amb l’entitat. És una llàstima, ja que aquesta persona que vinculada al món de l’esport, especialment amb el waterpolo. Jo li preguntaria si els clubs de waterpolo entrenen en piscines exteriors en ple hivern? Les seves accions arriben al punt de manipular la realitat que estan vivint els nois davant la passivitat de les altres forces polítiques de la ciutat.”

Davant aquesta situació d’abandonament per part del Patronat d'Esports de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, l’AESAB Atlètic va presentar fins a dos recursos per informar de la situació i buscar una solució amb l’alcalde, Enric Llorca, “però encara no ens han contestat. Això diu molt d’un ajuntament i la seva preocupació per la situació que estan vivint molts nens on la seva il·lusió per jugar a l’esport que més li agrada pot més que les condicions que estan patint”, diu Pérez.

Sense espai per entrenar

D’altra banda, l’equip benjamí de futbol 7 de la Penya Barcelonista, vinculada a l’entitat presidida per Montserrat Guerrero, també pateix “la persecució del gerent del Patronat, Javier Padilla” segons manifesta Pérez. I afegeix que “Padilla, sap perfectament que l’equip entrenava a les pistes de terra d’atletisme, ja que li va concedir de paraula, però va arribar a un acord amb el club de tir amb arc perquè pogués utilitzar aquesta instal·lació esportiva a la mateixa hora deixant l’equip sense un espai per poder fer l’activitat. A més, els cobrava la il·luminació. Sense cap comunicació prèvia d’aquest canvi, els nois es van veure obligats a deixar la instal·lació sense cap alternativa per seguir entrenant i jugant. Li recordo al senyor Padilla que hi ha horaris en altres instal·lacions de la ciutat.”

Protestes

Així doncs, davant aquesta situació, l’AE Sant Andreu Atlètic està estudiant seriosament realitzar diferents accions reivindicatives, entre les quals es podria tornar a manifestar en l'acte dels Premis de l’Esport Local o entrenar davant del mateix l’Ajuntament.

D'altra banda, La Premsa del Baix s’ha posat en contacte amb el Departament de Comunicació de l’Ajuntament de Sant Andreu per saber la seva versió del conflicte però no ha tingut cap tipus de resposta al respecte.

Redacció / Foto: AE Sant Andreu de la Barca Atlètic