Jordi Morales, campió del món per equips de tennis taula

Imprimeix

L’esparreguerí va aconseguir guanyar el darrer i definitiu partit i Espanya es va imposar a la final a Ucraïna per 3 a 2.

L’esparreguerí Jordi Morales es va proclamar campió del món en Classe 6-7 en el Mundial de tennis de taula per a persones amb discapacitat que es va celebrar a la Xina. Alberto Seoane, Jordi Morales i Álvaro Valera, van formar l’equip que va assolir aquest èxit per aquesta disciplina esportiva.

Espanya es va imposar per 3-2 a Ucraïna en la gran final de la categoria en un partit en el qual Jordi Morales, que resideix actualment a Sant Andreu de la Barca, va anotar dos dels jocs i Álvaro Valera l'altre. Espanya va començar avançant-se de la mà de l’esparreguerí, que ocupa actualment el número 4 del rànquing mundial en Classe 7, per 3-1 davant del número 1, Maksym Nikolenco. Espanya va augmentar el seu avantatge amb una altra gran victòria (3-2), la d'Álvaro Valera, número 1 del món en Classe 6, que es va imposar al número 3 del món en Classe 7, Mykhaylo Popov. La parella ucraïnesa va escurçar distàncies en el dobles, ja que va aconseguir vèncer per 0 a 3 i, posteriorment, Nilolenko va superar Valera per 2 a 3 igualant la final. Tot va quedar per a l'últim enfrontament que va enfrontar a Morales i Popov i que va acabar emportant-se el d'Esparreguera per un ajustat 3-2, assolint d'aquesta manera la medalla d'or.

Trajectòria

Alberto Seoane, Jordi Morales i Álvaro Valera, van aconseguir passar en la primera fase de la competició al quadre final com a primers de grup amb dues victòries, per 3-2 davant Gran Bretanya i per 3-0 davant Txèquia, i una derrota davant Egipte. A les semifinals, s'havien imposat per 3-1 a la Xina.

Redacció / Foto: Jordi Morales