Laia Sanz es proclama tricampiona del món d’enduro

La de Corbera de Llobregat ha dominat la competició amb una gran superioritat.

La pilot de KH-7 va sumar ahir diumenge la seva tercera corona de campiona del món d’enduro femení després de vèncer en el Gran Premi de França que es va celebrar a Brioude. Amb aquest nou èxit, i els seus tretze entorxats de trial, Sanz aconsegueix els setze títols mundials, una xifra rècord en els esports de motor que sobrepassa els quinze trofeus de Giacomo Agostini i iguala els setze que té Toni Bou des de fa justament una setmana. Al final de la competició, la de Corbera de Llobregat va comentar estar molt contenta: “Al final no penses en cap xifra, sinó en què vols guanyar aquest any, sobretot perquè ha estat un any molt complicat amb la lesió en el colze. Ha estat un campionat molt més sofert del que pugui semblar”.

Al manillar d'una Honda CRF250, Sanz s'ha mostrat intractable durant tota la temporada i en les dues últimes carreres puntuables de la temporada, amb un total d'11 especials guanyades de 14 possibles. D'aquesta manera, la pilot de KH-7 tanca la temporada amb set victòries en 8 carreres. Únicament se li va escapar el triomf en la segona màniga del GP de Suècia, a mitjans juny, encara que li va costar moltíssim guanyar la primera carrera, igual que les dues de Finlàndia, al no estar recuperada d'una lesió.

Ha tancat el campionat d’enduro amb 157 punts, 18 més que Daniels i 43 més que Gardiner. És el segon trofeu que aconsegueix la catalana aquest any. El primer va ser al gener, en el Ral·li Dakar, on va conquistar novament l'apartat femení de motos i va acabar en una extraordinària setzena posició absoluta.

Redacció / Foto: Laia sanz