L’edició 2014 de la Cursa de l’Alba estrena la modalitat de marató

Més de 600 corredors prendran part en una prova atlètica clàssica del running català.

Demà diumenge dia 11 se celebra la 27a Cursa de l’Alba-Memorial Martí Gil, una competició atlètica de muntanya que s’organitza cada segon diumenge de maig i que s’ha convertit en una de les proves atlètiques més clàssiques del panorama del running català.

Cobreix una distància total de 24 quilòmetres, des de Collbató i fins al pic de Sant Jeroni (1.237 metres), i un desnivell acumulat de 2.200 metres. Els primers quatre kilòmetres passen pel nucli històric del municipi. Posteriorment els participants s’endinsaran en el Parc Natural per arribar fins al monestir de Montserrat pel Pla de Sant Miquel. El següent tram fins al pic és un dels més durs, ja que el camí compta amb un total de 1.200 esglaons. Més de 340 persones correran la mítica carrera que va esgotar les inscripcions poc després d'obrir-se. José Manuel Granader, estarà a línia de sortida per defensar el rècord de la prova.

Una de les grans novetats d’enguany és la celebració, per primer cop, de la Marató de Montserrat-Gran Premi Inverse i que forma part de les Skyrunner National Series i és la prova que obra el calendari de la modalitat Sky Series i a més és també la primera del Gran Premi Inverse. El recorregut serà de 42 quilòmetres i un desnivell positiu de 2.550 metres. Dels 270 corredors que prendran sortida destaca la presència de l'atleta de The North Face Seb Chaigneau, vencedor de la Transgrancanaria o l’Hardrock 100 entre moltes altres. Jessed Hernàndez i Eric Díaz, entre altres corredors de renom també afegiran nivell competitiu en la cursa. Entre les dones destaca la presència de Celia Tallada, guanyadora de l'anterior edició de la cursa de l'Alba.

'Mountain Parks'

Tant la Marató de Montserrat com la Cursa de l'Alba s'adhereixen al ‘Mountain Parks', un segell de qualitat que indica que les carreres tenen lloc en un parc natural i que es caracteritzen per la cura i el respecte pel seu entorn seguint uns criteris d’ecoresponsabilitat compartits tant per organitzadors, patrocinadors i voluntaris de la carrera.

Marçal Fontanals / Foto: Cursa de l’Alba

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
167

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix