Laia Sanz, setzena posició en motos al Dakar 2014

El cotxe del molinenc Xavi Foj acaba tercer en la categoria T2, i el santfeliuenc Jordi Juvanteny és sotscampió en camions (T4).

Ahir va finalitzar el Dakar 2014. I ho va fer confirmant de nou que Laia Sanz és una de les millors pilots del món de l’especialitat. La de Corbera de Llobregat, al comandament d’una Honda CRF450 Ral·li, va creuar la meta de l'última etapa del Dakar en una magnífica setzena posició, la mateixa que ha aconseguit en la classificació final absoluta de motos. Tanca, així, el seu millor resultat en aquesta competició (en 2011 i 2012 va ser 39ª i en 2014, 93ª) i supera en molt l'objectiu que s'havia marcat abans de començar: acabar entre els 25-30 primers. Aquesta ha estat la seva quarta participació consecutiva i la quarta que finalitza, la qual cosa dóna bon compte de la fiabilitat i coratge de la quinze vegades campiona del món (13 de trial i 2 d’enduro). I per si no fos poc, ha tornat a guanyar l'apartat femení del Dakar, sent a més l'única noia que ha aconseguit la meta sobre dues rodes.

“És increïble acabar quatre Dakar consecutivament i més aquest últim, perquè ha estat el més dur de tots i crec que ho he fet millor que mai. Estic molt, molt contenta. No he pogut evitar tornar a plorar com quan vaig acabar la primera vegada, encara que aquesta vegada crec que estic més satisfeta i orgullosa per tot el sofriment, però també regularment que he estat i pels bons resultats”, va explicar.

Xavi Foj i Jordi Juvanteny
També van assolir molt bons resultats els altres dos representants comarcals. El molinenc Xavi Foj i el seu company Nacho Santamaría van acabar en una excel·lent tercera posició en cotxes (categoria T2). A la classificació general va ser 34è (a 28h15’22’’ del campió). D’altra banda, en la categoria de camins (T4), el santfeliuenc Jordi Juvanteny i la resta del seu equip (José Luis criado i Enric Carpi) van ser segons a la classe 1 (a 8h27’40’’ del primer), i el lloc 33è a la general.

Redacció / Foto: Laia Sanz