El Baix Llobregat participa en els èxits de l’handbol català de base

L’Esportiu Castelldefels, Handbol Sant Vicenç, Gavà i Sant Joan Despí van aportar jugadores a les seleccions catalanes que van participar en el Campionat d’Espanya Autonòmic.
Gijón (Astúries) va acollir de l’1 al 7 de gener els Campionats d’Espanya de seleccions Autonòmiques cadet, infantil i juvenil masculí i femení. Cal destacar que Catalunya va ser la gran protagonista en pujar al podi en cinc de les sis categories participants.

Handbol sant Vicenç
Dues medalles d’or i una d’argent va ser el premi pels membres del Club d'Handbol Sant Vicenç en la competició. L’entitat esportiva baixllobregatina va aportar deu membres de l’Handbol Sant Vicenç (vuit esportistes i dos tècnics) -foto-. Els cadets Ona Vegue, Claudia Corbera, Laia Cassauba-Tircazot, Maria Estrada, Alba Almansa i Rocio Parra van aconseguir la medalla d’or en vèncer la selecció de la Comunitat Valenciana per 27 a 17 gols a la final disputada al Palacio de los Deportes de Gijón. A la selecció infantil femenina, Sara Molés i Júlia Travesset van assolir també la medalla d’or en vèncer també a la Selecció de la Comunitat Valenciana per 26 a 23.
I pel que fa als tècnics, Josep Maria Mestre, entrenador del sènior masculí del Club Handbol Sant Vicenç i tècnic de la Selecció Infantil Masculina aconseguia la medalla d’argent en perdre la final davant Madrid per 23 a 29. D'altra banda,  Gabriel Teodoro, president de l’Handbol Sant Vicenç i directiu de la Federació Catalana d’Handbol, participava en el campionat com a delegat de la selecció juvenil masculina i com a responsable de l’expedició. Teodoro va finalitzar quart després de la derrota davant la Selecció de Castella i Lleó.
D’altra banda, el vicentí Izan Alonso, que milita a l’FC Barcelona, va aconseguir la medalla d'argent en la categoria infantil. Es tracta de la primera medalla a un campionat de seleccions per a un jugador d'handbol de Sant Vicenç dels Horts. Cal recordar que Izan va jugar fins a la temporada anterior a l'Escola d'Handbol Sant Vicenç.

Esportiu Castelldefels
D’altra banda, l’handbol castelldefelenc va aportar dues jugadores i dos tècnics. La selecció infantil femenina, dirigida per la jugadora del primer equip de l'Esportiu Castelldefels Maria Cadens, es va proclamar campiona d'Espanya aconseguint la medalla d'or del campionat mentre que la selecció juvenil femenina, entrenada pel veí de Castelldefels Toni Gilabert, va guanyar la medalla de bronze. D’altra banda, les jugadores de l’Esportiu Castelldefels, Marta Barbeito i Cèlia Marqués, van aconseguir la medalla d'or amb la selecció femenina cadet.
A més, la tècnica responsable de tots aquests equips a la Federació és Dolo Martín i la persona responsable l'handbol femení a la junta directiva és María del Mar Latorre, totes dues membres de l'Esportiu Castelldefels.

Gavà i Sant Joan Despí
Altres dos equips baixllobregatins també van tenir representació a la selecció catalana. Núria Jiménez (infantil) i Elisabet Cesareo (cadet), de l’Handbol Sant Joan Despí, van participar amb el combinat infantil femení. També cal destacar la participació del entrenador del sènior B, José Herrero, com a tècnic de la selecció juvenil masculina que va obtenir un meritori quart lloc. Mentre, Eva Torremorell, del Club Handbol Gavà, ho va va participar amb el combinat català juvenil.

Marçal Fontanals / Foto: Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix