El molinenc Xavi Foj torna a participar en el Dakar 2014

Imprimeix
És l’actual campió a la categoria T2, i el seu repte és aconseguir el tercer títol consecutiu a la prova sud-americana.

Xavi Foj es convertirà, un any més, en un dels grans protagonistes d’una de les proves mítiques del món del motor: el Dakar. El molinenc, torna a participar amb un Toyota Land Cruiser 150 i té novament com a company Ignacio Santamaria, que farà les funcions de copilot. Així doncs, per aquesta edició del Dakar, l’equip conserva la mateixa estructura, encara que passa a dir-se Foj MotorSport i comptarà amb Cooper Tires com a patrocinador principal. Serà la seva vint-i-tresena presència en la prova.

Sobre el recorregut, Xavi Foj explica que tot i que “serà diferent per als cotxes i les motos sí que és cert que l’organització aprofitarà el recorregut més dur de les darreres edicions tant a Argentina com a Xile. Penso que la cursa no es decidirà fins que arribem a la penúltima etapa d’El Salvador.” I sobre els reptes que té per a l’edició del 2014, el pilot comenta que el seu objectiu “és millorar la posició de l’any passat i conquerir de nou el títol de la nostra categoria com ho hem fet en els darrers dos anys.”

Cal recordar al 2013, el molinenc va aconseguir arribar primer a la categoria T2 (reservat per a cotxes de sèrie), i va finalitzar en una excel·lent vintena posició a la classificació general de cotxes.

Marçal Fontanals / Foto: FM