L’AE Sant Andreu de la Barca Atlètic denuncia la discriminació que pateix per part de l’Ajuntament

Segons el club, el consistori no li facilita la possibilitat d’utilitzar les instal·lacions esportives municipals i han d’entrenar a Ullastrell.

Més de 50 persones de l’Associació Esportiva Sant Andreu de la Barca Atlètic es va manifestar divendres passat a les portes del Teatre Municipal Núria Espert, on es va celebrar la dissetena edició dels Premis de l’Esport Local. D’aquesta manera, el club va mostrar el seu malestar per la situació que està vivint -des de ja fa uns set anys- perquè no pot utilitzar les instal·lacions esportives de la ciutat per a la pràctica dels seus joves esportistes (Ullastrell facilita als integrants l’entitat santandreuenca la possibilitat de fer l’activitat).

Segons va manifestar l’alcalde Enric Llorca, a través d’un vídeo emès per Sant Andreu Televisió, “l’Associació Esportiva Sant Andreu de la Barca Atlètic ha de complir la normativa que regeix en totes les entitats esportives locals, i quan ho faci podrà utilitzar les instal·lacions. A més nosaltres vetllem per la seguretat dels nens.”

En resposta a les declaracions de l’alcalde del municipi, Jesús Santiago Pérez, expresident del club i actual director tècnic de l’entitat, explica a La Premsa del Baix que per a l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca i pel Patronat d’Esports “no som legals, ja que no complim amb els nostres estatuts ni amb la normativa establerta per la Generalitat de Catalunya –Consell Català de l’Esport-. I jo els hi dic que això és fals. Si no complíssim amb els estatuts i amb la legalitat vigent qualsevol soci ens podria denunciar, fins i tot, l’Ajuntament. Això no passa perquè els llibres d’actes i de comptabilitat ho tenim al dia amb la responsabilitat i la serietat que es requereix i, per tant, complim amb el que diu el Consell Català de l’Esport.”

A més, Santiago Pérez acusa l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca i el Patronat d’Esports de posar també com excusa el no accés a les seves instal·lacions “com una mesura de seguretat per als nens. També fals, ja que tots els nostres jugadors estan assegurats perquè, en cas contrari, la Federació Catalana de Futbol no els deixaria participar en la competició. És molt fàcil mentir per justificar el que passa en realitat i els motius que mouen al consistori a prendre una actitud com la que està duent a terme. Som una entitat que està creixent i necessitem espai (abans tenien un col·legi a la ciutat per poder practicar el futbol sala i també els hi va treure el Patronat d’Esports). La solució està en la cessió d’hores que estan lliures en les instal·lacions municipals de la nostra ciutat.”

L’exmandatari té molt clar que si hi ha voluntat es pot “solucionar les coses, però es una autèntica vergonya el que està passat, fins i tot fa dos anys que van treure les subvencions al club que li permetia una certa tranquil·litat econòmica, ja que molts nens es troben amb les dificultats per continuar fent l’esport que els agrada perquè les seves famílies estan patint moltes dificultats econòmiques. Això un partit que es diu socialista ho està permetent i després critica al Govern de la Generalitat de les retallades” i afegeix que l’autèntic idieòleg i culpable “de tota aquesta situació és el gerent del Patronat d’Esports, Xavier Padilla, amb la complicitat del regidor d’Esports i l’Ajuntament, a més del silenci dels partits polítics de l’oposició. Traient-nos la subvenció dels nens, la possibilitat de poder jugar en un espai municipal i ignorant tots els èxits esportius que hem assolit fins al moment (hi ha campions de Lliga i d’Espanya) ens volen pressionar perquè ens fusionem amb Futbol Sala Sant Andreu de la Barca, i nosaltres no volem. És una actitud que recorda a temps de la dictadura, perquè en Padilla manipula la realitat i fa veure a la resta de partits polítics una cosa que no és.”

Per últim Jesús Santiago Pérez destaca també que la incoherència i la mala fe del consistori i del Patronat d’Esports “arriba al punt que ens diu que som una entitat il·legal i després, un dia abans, ens envia dues invitacions perquè anem a l’acte dels Premis de l’Esport local. Que s´ho facin mirar” i finalitza dient que “la nostra lluita seguirà fins al final, que ho tinguin molt clar.”

Vuit anys de vida
L’entitat esportiva de futbol sala de Sant Andreu de la Barca va néixer l’any 2005 i està presidida per Montserrat Guerrero. Actualment compta amb més de 50 jugadors de diferents categories i alguns d’aquest ja han estat convocats per la selecció catalana i són campions d’Espanya. Un dels projectes més ambiciosos en un futur pròxim serà la creació d’un equip sènior.

Marçal Fontanals / Foto: AESABA
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix