Laia Sanz rep la Medalla d’Or a la Real Ordre del Mèrit Esportiu

Imprimeix
La pilot de Corbera va rebre la distinció per la seva brillant trajectòria amb 13 títols del món de trial i dos d’enduro. Laia Sanz va rebre ahir Madrid la Medalla d'Or de la Real Ordre del Mèrit Esportiu. Amb aquest prestigiós guardó, el Consell Superior d'Esports homenatja a la pilot de KH-7 per la seva brillant trajectòria, en la qual sobresurten els seus 13 títols mundials de trial i dos d’enduro. “És un gran honor formar part d'una generació d'esportistes tan excepcionals i una alegria rebre un guardó d'aquest tipus perquè reflecteix que estàs fent ben el treball”, va manifestar la pluricampiona de Corbera del Llobregat.

La cerimònia es va celebrar en el Teatre Cofidis de Madrid i va ser presidida per la Infanta  Elena. A l'acte també va assistir el ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert; el president del Consell Superior d'Esports (CSD), Miguel Cardenal, i la Directora General d'Esports del CSD, Ana Muñoz, a més d'altres esportistes premiats i personalitats del món de l'esport. Entre els presents també es trobava Josep Maria Lloreda, president de KH Lloreda.

Laia Sanz va ser triada per pronunciar un discurs en representació dels esportistes homenatjats en aquest acte de caràcter anual. Després d'agrair el guardó, va subratllar la dificultat que representa mantenir-se en l'elit i els nombrosos sacrificis que comporta: “Només els nostres familiars i amics més propers són conscients de què deixem en el camí”.

La pluricampiona de KH-7 va aprofitar l'ocasió per reivindicar el paper de la dona en l'esport: “Solem pensar que aquesta excel·lència esportiva va associada a noms masculins, però aquí estan les noies de la natació, waterpolo, vetlla, taekwondo, bàsquet i punts altres esports per demostrar que alguna cosa ha canviat en la nostra societat”. I, tot seguit, les va animar a no acomodar-se i seguir lluitant per aconseguir els seus somnis.

A més, Laia Sanz va denunciar els efectes de la crisi en l'esport i va destacar el mèrit que tenen empreses com KH-7 a seguir apostant pels esportistes: “No són temps fàcils per al patrocini esportiu. Per això, tots i cadascun de nosaltres estem infinitament agraïts a aquelles empreses i empresaris que aposten per nosaltres. Sonarà a frase feta, però és tremendament certa: sense vosaltres, gens d'això seria possible”.

Finalment, la pilot de Corbera de Llobregat va tenir unes emotives paraules de record en memòria de María de Villota, recentment morta. “M'agradaria acordar-me d'una persona. Una dona que no està avui amb nosaltres però que tots tenim molt present, una esportista que va voler complir un somni en un món molt difícil i que va ser una lluitadora”.

Marçal Fontanals / Foto: LS