Prop de 5.000 persones, en la IX Marató del Mediterrani

Nacho Cáceres i Inna Lebedieva guanyen a la distància dels 10 km, i Otmane Btaimi i Hasna Bahom, a la de 21’097 km.

Gairebé 5.000 persones van participar aquest diumenge 20 d’octubre, a Castelldefels i Gavà, a la cinquena prova del circuit aliança, la IX Marató del Mediterrani, que enguany incloïa tres modalitats: una Cursa Open 10k, una Mitja Marató i la Marató del Mediterrani o Mitja per parelles.

A la novena edició de la Marató del Mediterrani –recorregut de 10 km- van participar uns 2.000 participants. El viladecanenc Nacho Cáceres (Independent) va guanyar la prova masculina amb un temps de 31’17’’. Artur Bossy (CE Montornès, 31’33’’) i Radouane Nour (independent, 31’43’’) van ser segon i tercer respectivament. A la categoria femenina, la guanyadora va ser Inna Lebedieva (JA Sabadell), amb un registre de 36’56’’. Fátima Oluaja (Marroc, 37’12’’) va ser segona i Elisa Melilli (Independent, 39’42’’), tercera.

D’altra banda, a la Mitja Marató del Mediterrani –recorregut 21,097 km- el primer classificat va ser Otmane Btaimi (Independent) amb 1h07’58’’. Per darrere van arribar Juan Manuel Álvarez (Runner World At, 1h10’43’’) i David Guiamet (Independent, 1h11’57’’). Mentre, a la categoria femenina, la vencedora va ser Hasna Bahom (La Sansi), amb un temps d’1h20’06’’. Judith Corachán (Independent, 1h33’34’’) i Anna Acohon  (Independent, 1h34’36’’) van ser segona i tercera respectivament. La prova va aplegar més de 1.800 participants.

A la modalitat de parelles, els guanyadors van ser: Greta Vílchez-Teo Garcés (1h38’43’’, parelles mixtes); Leticia Pérez-Laura Sánchez (1h43’32’’, parella dones) i Blas Herrera-Albert Moreno (1h23’44’’, parelles homes).

La sortida de les tres proves van tenir lloc des del Canal Olímpic de Castelldefels. Tot el circuit estava senyalitzat amb una línia blava a terra i discorria pels termes municipals de Castelldefels i Gavà. La IX Marató del Mediterrani ha estat organitzada pels ajuntaments de Gavà i Castelldefels i Zona Vip Events, i va ser cronometrada per Championchip.