Es presenta la prova final de l’Europeu de Handbike

Imprimeix
Aquesta competició esportiva per a persones amb disminució física se celebrarà al Canal Olímpic el proper cap de setmana.

Aquest cap de setmana Castelldefels acollirà una important prova de Handbike, modalitat ciclista practicada per persones amb disminució física, inscrita dins del Circuit Europeu de Handbike. El Canal Olímpic i els seus voltants, en el cas de la contrarrellotge de dissabte, i el Passeig Marítim diumenge, pel que fa a la modalitat de ‘ruta’, seran els escenaris d’una competició que reunirà als principals especialistes europeus de la disciplina. Amb l’objectiu de donar a l’esdeveniment el ressò que sens dubte mereix, el Handbike Club Barcelona organitza una prova que vol convertir-se en el ‘tret de sortida’ del reconeixement d’aquest esport a nivell purament català.

La cita es va presentar oficialment ahir a la tarda l’hotel BCN Events de la nostra ciutat, i va comptar entre d’altres amb la presència de l’Alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes, el Regidor d’Esports del nostre Consistori, Xavier Amate, i el Secretari General de l’Esport de la Generalitat, Ivan Tibau

 Xavier Amate, regidor d’esports, es va mostrar sorprès i admirat per l’esforç i les ganes que hi ha al darrera d’aquesta disciplina. Desitja que la de dissabte sigui la primera de moltes cites que se celebrin a Castelldefels.

 Ivan Tibau, Secretari General de l’Esport, va destacar que l’organització de la prova posa en evidència la capacitat de Catalunya per acollir activitats esportives d’alt nivell, amb més de la sensibilitat a promoure l’esport per a tothom.

Per últim, l’Alcalde la ciutat, Manuel Reyes, va lloar la capacitat de superació d’uns esportistes que mereixen el màxim reconeixement, subratllant l’orgull que suposa que passin per Castelldefels en l’any de ciutadania europea de l’esport.

El Handbike és un esport que, en els darrers deu anys, ha viscut un fort creixement a tot Europa. Des de la seva primera aparició als anys 90, ha fet progressos espectaculars, tant a nivell esportiu (ha assolit el nivell d'esport olímpic) com de difusió. Esport molt practicat a l’àmbit continental, la quantitat de handbikers i competicions és notable en molts dels països del nostre entorn, tot i que a Catalunya i Espanya és encara un esport marginal i amb poc ressò.

La competició comptarà amb el suport de la Federació Europea de Handbike, que és l’organisme que juntament amb el Handbike Club Barcelona ha articulat la presència d’aquests magnífics esportistes a la ciutat de Castelldefels.

Redacció / Foto: AC