Vallirana i El Prat de Llobregat, capitals comarcals de l’atletisme

La prova pratenca va aplegar un total de 2.500 participants, mentre que 300 persones es van donar cita a la valliranenca.

Un any més es va celebrar la Cursa Popular de Festa Major del Prat de Llobregat amb la participación de 2.500 corredors. A la distància de 10 quilòmetres el guanyador, en categoria masculina, de la 33a edició va ser Sergio Enríquez (Independent), amb un temps de 33’00’’. Enrique Luque (Independent, 33’19’’) i Jordi Escoriza (Adidas Domingo  Catalán, 33’38’’), van ser segon i tercer respectivament. A la categoria femenina, la guanyadora va ser Carla Bertos (Runners Tarragona), amb un registre de 37’06’’. A continuación van entrar Fátima Aouaj (Pratenc AE, 43’11’’) e Imma Martínez (Diverfit, 43’22’’).

D’altra banda, a la distància dels 3 quilòmetres, Jesús Hurtado (CA Viladecans) es va imposar a la categoria masculina amb un temps de 10’12’’. Serafí Mba (AE Sporting Alcalá Prat,10’017’’) i Raúl Villalonga (CA Viladecans, 10’42’’’) van arribar segon i tercer respectivament. A la categoria femenina, la guanyadora va ser Douae Senaoui (CA Viladecans, 11’00’’), mentre que Natàlia Cobos (ISS L’Hospitalet, 11’20’’) i Anna Mestres (ISS L’Hospitalet, 11’20’’) van arribar a continuació.

Més de 300 persones van participar en la primera edició de la Cursa de Muntanya-Cursa del Cèrvol organitzada pel Club Triatló Vallirana, amb la col·laboració del Centre Excursionista de Vallirana i l’Ajuntament de Vallirana.

La cursa va constar de dues proves, una de 15 km i una altra de 30 km per les muntanyes de Vallirana. El circuit de 15 km era un 5% de cursa per asfalt, un 45% de corriols i un 50% de pista forestal amb un desnivell acumulat de 522 m, i el de 30 km, va ser d’un 5% de cursa per asfalt, un 45% de corriols i un 50% de pista forestal amb un desnivell acumulat de gairebé 1000 m. La prova atlètica es va dividir en dues distàncies. Els guanyadors de la cursa de 30 km van ser Víctor Estepa (2h07’18’’) mentre que Roberto Fidalgo (2h19’04’’) i Miquel Monterreal (2h19’56’’) van quedar segon i tercer a la categoria masculina. Mentre, a la femenina, la vencedora va ser Rosa Navarro (2h34’05’’), seguida de Berta Moreno (2h35’59’’) i Katarkyna Marek (3h00’15’’).

D’altra banda, Jordi Vázquez (1h08’48’’) es va imposar a la cursa dels 15 quilòmetres, seguit de Miguel Ángel Garrote (1h09’10’’) i Xavier Villasevil (1h12’01’’). I a la categoria femenina la guanyadora va ser Susana López (1h21’32’’). Verónica Zaragoza (1h21’41’’) i Sheila Avilés (1h23’29’’) van acabar segona i tercera respectivament.

Marçal Fontanals / Foto: Arxiu