El viladecanenc Santi Castillejo guanya la 35a Cursa de la Mercè

És el segon cop consecutiu que l’atleta olímpic s’imposa en la tradicional cursa barcelonina.

El viladecanenc Carles Castillejo, amb un temps de 30’42’’, es va imposar ahir a la 35ª edició de la Cursa de la Mercè de Barcelona, que es va celebrar en un circuit urbà de deu quilòmetres.  La competició va aplegar gairebé 17.000 participants a la sortida, que representa un nou rècord de la prova.

Els favorits van prendre el comandament de la carrera des dels primers metres i un grup de quatre corredors amb Carles Castillejo (Adidas), Jordi Mengis (Bikila), Otmane Btaimi (Bikila Tarragona) i el també viladecanenc Nacho Càceres (FC Barcelona), amb Sergi Rodríguez (CA Montornès) a dos segons, van obrir una lleugera sobre la resta de corredors. Castillejo, vencedor en 2011, no va voler tenir problemes amb un esprint final i va llançar un canvi de ritme que li va deixar en solitari a partir del quilòmetre sis i va vèncer amb comoditat

Al final de la prova atlètica l’altleta va declarar que “ha estat un circuit dur, una cursa atípica amb ritme lent en alguns trams i també ràpid amb d’altres que m’ha fet anar incòmode. Al final he atacat fort als darrers quatre quilòmetres i una vegada que m’he despegat he pogut agafar el meu ritme”.

Marçal Fontanals / Foto: Arxiu