Nou rècord d'ascens al Teide de l'atleta Agustí Roc

El molinenc, tricampió de la Copa del Món, va aconseguir fer un temps de 3h33’.

El català Agustí Roc, un dels referents indiscutibles en el món de les curses per muntanya, tricampió de la Copa del Món i vigent campió del món de curses verticals (2012), ha afegit un nou repte al seu extens currículum en batre el passat cap de setmana el rècord d'ascens al Teide (3.718 m), des del nivell del mar.

Roc va seguir la Ruta 0-4-0, de 27 quilòmetres de recorregut ascendent, coneguda pels ciutadans de l’illa de Tenerife però que no compta amb una senyalització adequada per poder realitzar-la. En aquest sentit, un dels objectius després del repte és homologar-la i habilitar-la amb senyalitzacions i traçats en plànols per tal d’oferir-la com a ruta per a senderistes i corredors.

El català va deixar el nou rècord en 3 hores i 33 minuts, rebaixant l'anterior en 40 minuts. Durant l’ascensió, el campió del món de Km vertical va haver de vèncer alguns obstacles com ara l’altitud i la fatiga de l’altitud, sent els últims metres els pitjors: “el ritme amb l’altura costava més, perquè aleshores ja portava més de dues hores de pujada i estava a major altitud, un factor que fatiga moltíssim”. No obstant, la meteorologia va jugar al seu favor, suavitzant el temps i fent més suportable aquest repte del que destaca els contrastos de vegetació, els canvis del terreny, l’exotisme de la terra volcànica i les espectaculars vistes des del cim.

Marçal Fontanals – FEEC / Foto: FEEC

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix