Laia Sanz reapareix amb una victòria al Super Enduro Indoor

Imprimeix

La pilot de Corbera de Llobregat va fer bons els pronòstics i es va imposar al Súper Enduro de Tours, a França, prova amb la qual es tancava la temporada masculina indoor i que per primera vegada va incloure una carrera femenina. La catalana va fer volar la Gas Gas ja en les mànigues d´entrenaments, on va exhibir el seu poder en doblegar diverses vegades als seus contrincants. "Tenia moltes ganes de tornar a competir i veure on sóc, a més, la prova era molt bonica, amb una molt bona organització i davant molt de públic, així que hi havia molts al·licients", va senyalar Laia.

Sanz va oferir un veritable recital i no va donar cap opció a les set oponents que, com ella, buscaven la primera victòria en un enduro indoor femení. Al final, la tretze vegades campiona del món es va imposar a la britànica Jane Daniels i a la francesa Samantha Tichet, a les que va superar en una volta.

"El circuit era molt tècnic i difícil, el que em beneficia per la meva formació en el trial. Vaig tractar de sortir al màxim des del principi i destacar-me perquè en un punt del circuit hi havia una zona de pedres en què si et trobaves una altra moto davant enganxada seria molt difícil passar. Després vaig seguir al meu ritme i tot va anar bé ", explica.

Laia reapareixia en competició per tal de començar a preparar el Mundial d´Enduro a l´aire lliure, un dels seus principals reptes per al 2013. "La meva intenció és aconseguir el segon títol d´enduro consecutiu, així que després d´un parell de mesos de relativa inactivitat sobre la moto, necessitava recuperar les sensacions. El Dakar requereix resistència i un enduro indoor tot el contrari, explosivitat, perquè en 7 o 8 minuts ho has de donar tot. Potser em vaig cansar una mica més del normal, però em vaig sentir bé ", diu.

Marçal Fontanals -FCM/ Foto: FCM