Bernat Guàrdia torna a guanyar el Descens de Sant Andreu

Imprimeix

Uns 400 participants van prendre part en la vintena edició del Descens de Sant Andreu de la Barca Rock Shox-Gran Premi Diputació de la Barca. Durant dos dies, el 9 i 10 de març, la població del Baix Llobregat Nord va ser la capital del ciclisme català, nacional i internacional –amb països com França, Suècia, Eslovènia, Anglaterra i Àustria- on es van aplegar un gran nombre d’aficionats per presenciar aquesta espectacular prova ciclista anual.

A la categoria elit masculina, el vencedor va ser l’actual campió d’Espanya, Bernat Guàrdia (GoPro-Intense), amb un temps d’1’46’’56. D’aquesta manera revalidar el títol assolit l’edició del 2012. En segona posició va acabar Robin Wallner (Team W-Racing, 1’47’’37), mentre que el rider de Sant Andreu de la Barca, Iván Oulego (Massi) va ser tercer (1’47’’59). Cal destacar la participació del sotscampió del món, Damien Spagnolo (cinquè), I del també santandreuenc Pasqual Canals després d’un any sense participar.

A la categoria elit femenina, la campiona del món, Morgane Charre (Mondraker) va ser primera. La francesa va aconseguir amb un registre de 2’01’’98. Mireia Bosca (Santa Cruz, 2’17’’53) i Eva Castro (Specialized-Mammoth, 2’18’’96), van ser segon i tercera respectivament. Cal destacar la participació de tretze riders i, per tant, any rera any es supera la inscripció.

A la categoria, júnior la victòria va ser per Ferran Jorba (1’50’’57), seguit de Daniel Olarra (1’53’’79) i Innes Graham (1’53’’86).

Cal destacar que el dissabte, en el mateix circuit, es va fer una exposició dels vint anys del descens amb projeccions vídeos, fotografies i musica en directe. Aquesta prova fou organitzada pel Moto Club Sant Andreu i el Patronat Municipal d’Esports, amb el suport de l’Ajuntament i de la Diputació de Barcelona.

Marçal Fontanals / Foto: MCSAB