El santjoanenc Jordi Xammar, campió del món de 470 mixt

Imprimeix

Juntament amb la seva companya Nora Brugman van acabar a la classificació primers amb un total de 56 punts

Jordi Xammar i Nora Brugman van aconseguir ahir diumenge el títol mundial de la classe 470 mixt a la badia de Palma. A la darrera jornada s’havia de disputar la Medal Race, per decidir les medalles, però les males condicions del mar ho van impedir (amb ones de tres metres) i es va decidir que no es podia disputar la regata i, per tant, que eren vàlids els resultats de l’última jornada.

GHwUtDuWMAAHXjF

Xammar i la seva companya van acabar primers a la classificació amb 56 punts, mentre que els segons foren els britànics Vita Heathcote i Chris Grube amb 67. Els japonesos Keiju Okada i Miho Yoshiok van completar el podi amb 72 punts. La parella havia estat subcampiona mundial els dos darrers anys (2022 i 2023) i, finalment, van assolir la medalla d’or.

“Aquest campionat era extremadament important per a nosaltres. Havíem estat molt a prop durant molts anys, i mai no saps quan serà el teu últim mundial de 470. Sent a Espanya, aquesta vegada havia de ser. Sortíem amb molta pressió, però hem tornat a demostrar que sabem rendir sota pressió, i això és molt important de cara als Jocs Olímpics”, va dir Xammar.  

Redacció / Fotos: Bernardí Bibiloni