Ilias Fifa i Carolina Robles es coronen a La Bòbila de Gavà

Es van proclamar campions estatals absoluts dels deu mil metres

La Bòbila de Gavà va acollir ahir dissabte 2 de març el Campionat d’Espanya dels 10.000 i 5.000 metres. Els millors especialistes es van donar cita en una gran jornada atlètica.

Ilias Fifa va revalidar el títol estatal absolut dels 10.000 metres amb un temps de 27’53’’26. L’atleta independent, que va aconseguir la mínima per participar al Campionat d’Europa, va millorar la marca amb la qual va guanyar l’any passat a Burjassot (27’59’’76). El Eduardo Menacho (Asics Running, 28’07’’37) i Zakariya Mahamed (Gran Bretanya, 28’08’’78) van completar el podi. Cal destacar la desena posició de Daniel Álvarez (Cornella Atlètic) amb un registre de 30’28’’55. “Estic molt content per guanyar la segona vegada. A més, m’he sentit que corria com a casa perquè m’ha animat molt cada volta. No ha estat una victòria fàcil i ara em toca treballar més de cara al Campionat d’Europa”, va dir Fifa.

GHsGkZOWkAAIFpK

GHsGkZJXcAAP88

En la categoria femenina, la campiona d’Espanya absoluta dels 10.000 metres va ser Carolina Robles (Bilbao Atletismo), que es va imposar amb un temps de 32’14’’43. Isabel Barreiro (CA Adidas, 32’22’’68) i Beatriz Álvarez (Valencia Club Atletismo, 32’25’’78) van ser segona i tercera respectivament.

GHsGkZJW0AA8uRu

GHsoYBGXsAE3ad

També es va celebrar el nacional dels 5.000 metres en sub 20 i sub 18, així com el dels 10.000 metres en la categoria sub 23.