Martorell ja és la Ciutat del Bàsquet Català 2024

Imprimeix

Ahir es va signar el conveni de nomenament entre la Fundació del Bàsquet Català i l’Ajuntament

Ahir dimarts es va fer l’acte de signatura institucional del conveni de nomenament de Martorell com a Ciutat del Bàsquet Català 2024. Un acte que es va celebrar a la Sala de Plens de l'Ajuntament. La inauguració va comptar amb la presència de Ferran Aril, president de la Fundació del Bàsquet Català (FBC) i de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ); Xavier Fonollosa, alcalde de l'Ajuntament de Martorell; Gerard Mimó, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Martorell; Laura Amat, presidenta del Club Bàsquet Martorell; Laura del Amo, presidenta del Club Bàsquet La Mercè; i Joan Soler, patró de la Fundació del Bàsquet Català.

GGz0jehacAAK3xk

El president de la Fundació del Bàsquet Català, Ferran Aril, va destacar en la seva intervenció que “Martorell compta amb dos clubs amb dues presidentes al capdavant, un fet rellevant i diferenciador”. “Des de la fundació, som coneixedors del compromís de l’Ajuntament de Martorell envers l’exercici esportiu. Creiem en la implicació dels martorellencs i martorellenques en totes les activitats que es proposin i que vagin més enllà de l’esport”, va afegir. D’altra banda, l’alcalde Xavier Fonollosa va explicar que “tota la feina que hem desenvolupat ens ha donat un aprenentatge per gestionar i promoure esdeveniments”. I va voler remarcar que “a Martorell la pràctica esportiva l’entenem, no només des del vessant competitiu, sinó que volem que sigui una eina de cohesió social, educativa i cultural.”

IMG 8828 scaled

El municipi del Baix Llobregat organitzarà, durant tot el 2024, diferents esdeveniments esportius, socials i culturals relacionats amb el bàsquet, sota la coordinació d'una comissió organitzadora que formen els dos clubs de la ciutat (Club de Bàsquet La Mercè i Club Bàsquet Martorell) i l'Ajuntament de Martorell

D'altra banda, dimecres 28 de febrer es donarà el tret de sortida oficial amb l'acte d'inauguració a l'Auditori Joan Cererols del Centre Cultural de Martorell. En aquesta inauguració es presentarà la imatge oficial de Martorell com a Ciutat del Bàsquet Català 2024 i el seguit d'activitats previstes durant aquest any davant les autoritats i les entitats esportives. Aquest nomenament referma el compromís de la ciutat amb l'esport i l'activitat física, després que Martorell fos Ciutat Europea de l'Esport l'any 2023.

Redacció / Fotos: Aj. Martorell