El santboià Marc Gasol anuncia la seva retirada

Imprimeix

"Ara què? Ara és el moment de retornar-li al bàsquet tot el que m'ha ensenyat"

Tal com va fer el seu germà fa uns anys, a Marc Gasol li va arribar l’hora d’anunciar la seva retirada del bàsquet actiu com a jugador. Això va ser ahir al Cinema Texas de Barcelona. El pivot de Sant Boi de Llobregat va posar el punt final a la seva carrera esportiva farcida d’èxits. "Ara què? Ara és el moment de retornar-li al bàsquet tot el que m'ha ensenyat", va assegurar en el vídeo que va obrir l'acte, deixant clar d'inici la seva decisió.

GFLs3DYW4AA8FUd

Entre tots els moments viscuts com a jugador, Gasol ha explicat en la roda de premsa que “el millor va ser l'ascens a la Lliga Endesa amb el Girona, per la qual cosa va significar i pel que vam aconseguir". A més va afirmar que “no canviaria ni un segon del que m'he passat en aquests vint anys, ni tan sols els errors. No se'm queda cap espineta clavada, he tingut molta sort i em sento molt afortunat", va comentar el jugador, que va assegurar afrontar la retirada "amb naturalitat".

"Era el pas necessari. És un procés dur i hi ha una part de mi que vol lluitar contra això, però calia tirar-li aigua a aquest foc, aquest era el moment correcte per a deixar-lo. La decisió és correcta i assossegada", va afegir el jugador.

17067228795683

"La temporada passada físicament vaig arribar al meu límit i afrontava cada partit anímicament intentant assaborir cada partit. En cada pista feia fotos mentals d'aquesta situació i el partit contra Baskonia el vaig interpretar com l'últim. Ja al novembre vaig començar a plantejar aquesta decisió", va reconèixer, atrevint-se a donar la seva '5' ideal de jugadors amb els quals va compartir banqueta: Ricky Rubio, Juan Carlos Navarro, Fernando San Emeterio i Pau Gasol.

imagen de archivo de marc gasol con la camiseta de la seleccion espanola

Currículum impressionant

Als seus 39 anys, el santboià abandona definitivament les pistes després d'un currículum impressionat: una Lliga Endesa (Barça), dos ors mundials; or, plata i doble bronze europeu; dues plates olímpiques; una FIBA Eurocup (Akasvayu Girona) i un anell NBA (Toronto Raptors), a més de vestir-se d'MVP de l’ACB, acabar en el millor Quintet NBA, ser triat allí Més ben Defensor i jugar en tres ocasions al All Star.

Captura de pantalla 2024 02 01 a las 7.57.23

Redacció / Fotos: Bàsquet Girona-MG