En marxa la campanya “A la grada, el respecte suma” del CEBLLOB

Imprimeix

L’objectiu del Consell Esportiu del Baix Llobregat és acabar amb les conductes incíviques del públic donat l’increment d’incidències recollides a les actes dels partits de les jornades de competició d’esports d’equip corresponents al torneig d’obertura i a la primera fase

El Comitè Organitzador del Consell Esportiu del Baix Llobregat, donat l’increment d’incidències recollides a les actes dels partits de les jornades de competició d’esports d’equip corresponents al torneig d’obertura i a la primera fase, ha decidit llançar la campanya “A la grada, el respecte suma”.

Alagradaelrespectesuma

L’objectiu de la campanya, que va acompanyada d’un vídeo explicatiu i un logotip propi, és acabar amb tots els comportaments incívics per part del públic i aconseguir que els terrenys de joc siguin espais més educatius, lliures d’insults i comportaments intolerants.

“El compromís del Consell Esportiu del Baix Llobregat segueix sent educar en valors a partir de la pràctica esportiva. No podem tolerar faltes de respecte per part del públic perquè per nosaltres el terreny de joc és espai educatiu i posarem totes les eines que tenim al nostre servei per garantir-ho”, explica Salvador Valls, president del Consell esportiu del Baix Llobregat.

e4a268c7 59e6 4f5b 8efd 471e01599758 16 9 aspect ratio default 0

Comporta canvis en la normativa

 A més, per aconseguir-ho, la campanya “A la grada, el respecte suma” comporta canvis en la normativa. A partir d’ara, els tut@rs/es de joc, en cas de detectar algun comportament inadequat, disposen de l’autoritat suficient per aturar el partit durant un minut. Ho poden fer tres vegades. A la tercera aturada, el partit quedarà suspès i tota aquesta informació quedarà registrada a l’acta del partit.

incivics basquet

Premiar el bon comportament de la grada no és una novetat, de fet, el Juga Verd Play, el model esportiu amb què es regulen les lligues de la comarca del Baix Llobregat, ja ho fa sumant dos punts sobre deu a la classificació, si el públic es comporta de forma adequada. A més, si la grada participa de manera positiva, pot rebre inclús una targeta verda, aconseguint així un tercer punt extra per l’equip.

GE1cI9gXQAA50rE

Tot i això, sembla que aquestes mesures són insuficients i el Consell ha decidit reforçar el missatge cridant, alt i clar que “A la grada, el respecte suma”.

Redacció / Fotos: CEBLLOB