L’Ajuntament d’Olesa té intenció ara de comprar el pavelló

Segons informa el departament de premsa de l’Ajuntament d’Olesa l'Assemblea de socis del Club Bàsquet Olesa va acordar acceptar la proposta de l'Ajuntament d'Olesa d'anar de la mà per mirar de salvar el pavelló del club, que va sortir a subhasta fa prop d'un mes a causa del deute que arrossega l'entitat. Per evitar que el pavelló passi a mans d'un tercer que va licitar en la subhasta, l'Ajuntament d'Olesa va oferir al club presentar-se a aquesta subhasta per mirar d'adquirir el pavelló assumint el deute que recau damunt l'equipament. Per fer-ho, però, el Club Bàsquet Olesà havia de jugar un paper important i anar de la mà del consistori per possibilitar que es pogués presentar a la subhasta. Després que es creés una comissió de treball al club integrada per l'actual junta i un grup de socis per mirar d'analitzar les diferents possibilitats de solució, finalment es va celebrar una assemblea en la qual majoritàriament els socis van votar favorablement a la proposta de l'Ajuntament. Ara el consistori té de termini fins aquest divendres per comunicar al jutge la seva intenció de presentar una oferta pel pavelló, operació que, si es materialitza, farà que l'equipament passi a ser municipal.

Un dels membres de la comissió de seguiment creada al Club Bàsquet Olesa, Xavier Valentí, ha explicat que a l'assemblea, i malgrat haver-hi abstencions i algun vot en contra, majoritàriament els socis van votar favorablement a la proposta de l'Ajuntament per intentar recuperar el pavelló.

No era una decisió senzilla, ha remarcat Valentí, ja que igualment li suposa al club perdre el seu patrimoni. Segons Valentí, a l'assemblea  ja no es va plantejar cap altre opció que no fos acceptar la proposta de l'Ajuntament, ja que no fer-ho, i esperar a la decisió del jutge, podria comportar que el pavelló passés a mans d'un tercer del qual no se saben les intencions que té envers l'equipament.

Si l'Ajuntament es fa càrrec del deute del pavelló i aquest passa a ser municipal el Club Bàsquet Olesa haurà perdut un important patrimoni. Ara bé, els socis van acordar també demanar a l'Ajuntament la possibilitat de recompra del pavelló un cop el club hagi pogut superar la seva greu situació, ja que, a banda del deute que recau sobre el pavelló (que eixugaria l'Ajuntament) hi ha altres deutes que té el club i que caldrà també veure com es poden eixugar. D'això depèn la viabilitat del club, ha destacat Xavier Valentí.

A més, segons el departament de comunicació de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, l'assemblea de socis també es va acordar convertir la comissió de treball creada en la darrera assemblea (integrada per l'actual junta i un grup de socis i sòcies) en una comissió de seguiment, més reduïda, que precisament haurà d'estudiar la viabilitat del club. L'objectiu és poder tenir feta la comptabilitat del club en un termini d'un mes o mes i mig per celebrar una nova assemblea de socis i presentar els números exactes del club. Paral·lelament, també s'haurà d'iniciar el procés per a la renovació de la junta del Club Bàsquet Olesa, ja que fa temps que el mandat actual ha quedat exhaurit.

Que l'equipament passi a ser municipal, però, no és cap motiu d'alegria per a l'Ajuntament, segons ha assegurat l'alcalde d'Olesa, Salvador Prat, que ha assegurat que viu aquesta situació amb “profunda tristesa”, perquè no és cap bona notícia, diu, que l'administració local hagi de rescatar una entitat privada, en aquest cas amb molta història al municipi, que acabarà pendent el seu patrimoni. Prat ha destacat que ara l'Ajuntament va amb el temps just per poder-se presentar a la subhasta, de la mà del Club Bàsquet Olesa, ja que el termini per comunicar al jutge la seva intenció de licitar pel pavelló finalitza aquest divendres. L'Ajuntament també ara ha de fer els tràmits per crear la partida pressupostària per fer front a aquesta inversió inesperada.

Tot i que el deute que recau sobre el pavelló es calcula en uns 460.000 euros, caldrà veure exactament quina és la càrrega real. L'alcalde també ha dit que s'intentarà negociar els deutes que recauen sobre l'equipament per tal que la quantitat que s'assumeixi sigui més baixa. De moment, el primer tràmit que haurà de fer l'Ajuntament és comunicar al jutge, com a molt tard divendres, la seva intenció de licitar pel pavelló del Club Bàsquet Olesa. Serà la primera acció per tal que l'equipament acabi esdevenint municipal.

Marçal Fontanals  - AOdM / Foto: AOdM

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix