El voleibol es va obrint camí a Torrelles de Llobregat

Imprimeix

Es va estrenar fa dues temporades com a secció de la Unió Esportiva

La Unió Esportiva Torrelles compta amb una secció de voleibol. Segons un article publicat al web de la Federació Catalana de Voleibol, el club del Baix Llobregat, lligat sempre al futbol, va estrenar fa dues temporades aquesta modalitat esportiva amb un equip, per la gran demanda que hi havia al municipi i la voluntat de molts joves a practicar-la. Segons explica Lorena Santos, coordinadora de la secció, l’objectiu “és que el voleibol sigui un dels esports més demandats a la nostra població, que pugui equiparar-se amb el futbol.”

Orígens
Juntament amb Laura Soneira es va proposar als directius de l’entitat d’iniciar una secció de voleibol a la Unió Esportiva Torrelles per als més menuts, ja que l’anime Haikyuu havia calat profundament en ells i volien imitar als seus ídols. “En només dos anys hem passat de tenir una vintena de nens a quasi un centenar en categories escolars; el creixement del vòlei a la zona és imparable”, manifesta.

WhatsApp Image 2024 01 24 at 10.39.10

Després de posar en marxa el vòlei per a la majoria dels fills, les mares van proposar-se fer el mateix, practicant un esport divertit i que donés cabuda a tothom. En només dues temporades, el nombre de mares practicants havia incrementat prou, per la qual cosa, juntament amb mitja desena d’homes, van decidir federar-se, creant el primer amateur mixte de la UE Torrelles.

El futur

De cara a un futur immediat, l’entitat esportiva pretén federar entre dos i tres equips més, entre els quals es troben un juvenil i un cadet. “Tenim la matèria per seguir avançant, però ens falten peces indispensables si volem progressar”, lamenta la responsable. En aquest sentit, Santos reclama un major nombre de tècnics qualificats per poder ensenyar no solament a la UE Torrelles, sinó a altres clubs de la zona que es troben incapaços de continuar creixent a causa de la falta de professionals.

El club disputa els seus encontres en la instal·lació municipal, just a sota d’on es troba el camp de futbol. La UE Torrelles comparteix infraestructura amb un equip d’hoquei, que també lloga l’espai per dur a terme les seves activitats. “Aquest estiu es varen reforçar les bigues, i ara mateix seguim insistint a l’Ajuntament que ens cobreixin els laterals tan aviat com es pugui”, fa saber la coordinadora.

“A l’hivern fa massa fred, i a l’estiu la calor que entra és insuportable; així no poden jugar els nostres fills i coneguts si volem que el vòlei s’estengui a la nostra localitat”, assereix Lorena Santos. “Abans qui no feia futbol no practicava cap altre esport, i amb l’aparició meteòrica del voleibol això està començant a canviar”, afegeix.

Redacció / Fotos: FCVB-Arxiu