Continua la polèmica amb el pavelló d’Olesa de Montserrat

Imprimeix

Segons informa el departament de comunicació de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, el Club Bàsquet Olesa ha convocat una assemblea extraordinària de socis demà dilluns, a partir de les 8 del vespre i al pavelló de l'entitat. Mentre, el dilluns 11 de febrer, també a les vuit, estan citats els pares i mares a una reunió informativa.

D'altra banda, el regidor d'Esports de l'Ajuntament d'Olesa, Pere Oleart, ha reiterat que l'equip de govern desconeixia que el pavelló havia de sortir a subhasta i que la situació del club era tant dolenta com per poder arribar a perdre el seu patrimoni. D'aquesta manera, el regidor surt al pas de les declaracions fetes pel president del Club Bàsquet Olesa, Jaume Sanmartí, que va posar en dubte que l'Ajuntament no sabés res del tema.

Oleart ha dit que eren conscients que hi havia deutes pendents amb la Seguretat Social perquè l'entitat els havia informat d'aquest fet durant l'any 2012. Ara bé, ha negat categòricament que coneguessin la situació tant precària que ha portat el club a arribar a la subhasta del pavelló. I ha tornat a reiterar que l'Ajuntament d'Olesa, i en concret la regidoria d'Esports, va conèixer la subhasta del pavelló un cop s'havia produït i no pas abans.

 Pere Oleart ha volgut deixar clar que l'equip de govern actual no ha incomplert cap tipus de promesa amb el Club Bàsquet Olesa perquè, segons afirma el regidor, tampoc n'havien adquirit cap. També afirma que l'Ajuntament no té cap deute amb el club perquè no han heretat deutes d'anteriors equips de govern. Ara bé, diu que desconeix si hi ha promeses anteriors que no s'han complert. També afirma que l'Ajuntament ni s'ha postulat a favor, ni en contra d'aquesta entitat olesana.

El regidor d'Esports de l'Ajuntament d'Olesa no tanca la porta a que el pavelló del Club Bàsquet Olesa acabi sent adquirit per l'Ajuntament o que el consistori faci moviments per ajudar el club a que segueixi sent propietat seva. Però, per a que això sigui així, Oleart diu que necessiten que des de l'entitat els facilitin l'estat dels comptes per conèixer, en detall, quins són els deutes que haurien d'assumir, per després fer la valoració pertinent amb coneixement de causa.

Des del consistori no creuen que si el pavelló del Club Bàsquet Olesa acaba sent administrat per l'Ajuntament s'acabi el problema d'instal·lacions que pateix el municipi. El regidor d'Esports creu que la situació de manca d'espais ja existeix ara amb l'existència de dos pavellons i l'“overbooking” només es solucionaria amb la construcció del pavelló Sant Bernat.

L'alcalde d'Olesa, Salvador Prat ha explicat els moviments que ha realitzat l'Ajuntament un cop coneguda la noticia de la subhasta del pavelló. Prat diu que la primera de les tasques que han dut a terme és recopilar informació sobre com s'ha arribat a la subhasta del pavelló. L'alcalde ha volgut deixar clar que l'Ajuntament “no es llençarà a la piscina sense saber si hi ha aigua” per evitar “posar en perill el pressupost municipal”. Per tant, posa en relació la realització d'una amplia despesa que suposaria adquirir el pavelló del CB Olesa a la quantitat que s'hauria d'invertir.

Marçal Fontanals - AOM / Foto: AOM