Laia Palau rep el Premi Tarradellas Persevera a Cervelló

Imprimeix

En reconeixement de la seva brillant carrera professional esportiva durant els més de trenta anys que porta dedicada al món del bàsquet

Cervelló, municipi natal de Josep Tarradellas, va celebrar ahir diumenge el lliurament de la tercera edició Premi Tarradellas Persevera a l'Església de Santa Maria de Cervelló, i que va recaure en la figura de la jugadora de basquetbol Laia Palau, en reconeixement de la seva brillant carrera professional esportiva. El guardó valora així la seva entrega, constància, il·lusió i perseverança en l'àmbit de l'esport i especialment de l'esport femení durant els més de trenta anys que porta dedicada al món del bàsquet.

L'acte, presidit per l'alcalde de Cervelló, José Ignacio Aparicio, va comptar amb la presència de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret. La teva perseverança i capacitat de superació t'han convertit en un referent per a les generacions més joves”, va destacar Moret qui ha afegit que Laia Palau és “un model inspirador i engrescador per tantes noies que volen dedicar-se a l'esport professional i que encara han de superar massa entrebancs i discriminacions”. “La teva trajectòria ofereix, per tant, un model empoderador que resulta molt necessari en la transformació feminista de la societat. Felicitats, doncs, a Laia Palau, i moltes gràcies a Cervelló, el seu Ajuntament i la seva gent, per mantenir la memòria històrica i el record del president Tarradellas”, va cloure la presidenta de la Diputació de Barcelona.

F9Dq30sXIAApEY

Els premis Tarradellas Persevera són un reconeixement a accions, persones o entitats relacionades amb el valor de la perseverança tan característic del president Tarradellas, arrelat també a l'esperit del poble de Cervelló, i pel foment d'actituds constructives com la voluntat de diàleg, la capacitat de negociació o el respecte. En edicions anteriors es va concedir al metge Bonaventura Clotet i al músic Jordi Savall.

La tercera edició del Premi Tarradellas Persevera se celebra coincidint amb la setmana que es commemora el retorn del president a Catalunya l'any 1977 i amb la visita de la delegació d'agermanament amb la localitat francesa de Saint-Martin-le-Beau on va viure l'exili.

Cervelló, vila natal del president de la Generalitat i president de la Diputació de Barcelona Josep Tarradellas i Joan, va decidir iniciar el 2021 un seguit d'actuacions, amb vocació de permanència, per tal d'honorar el seu fill il·lustre. La Diputació de Barcelona ha tingut sempre una especial sensibilitat per reivindicar la figura del President Tarradellas, que va compatibilitzar la presidència de la Generalitat provisional i de la Diputació de 1977 a 1980.

Sobre Laia Palau

Palau és l'esportista que ha aconseguit més medalles amb la selecció espanyola de bàsquet: tres d'or, tres de plata i sis de bronze i ha disputat més partits, un total de 314.

211228 laia palau 2.jpg

Ha jugat en equips espanyols, a França, a Polònia, a la República Txeca i a Austràlia, i l'any 2018 va tornar al seu país amb el Club Uni Girona de la Lliga femenina, on es va retirar l'any 2022 com a jugadora però continua militant com a directora esportiva, formant i ajudant l'esport base i les noves generacions.

Redacció / Fotos: Diputació Barcelona