Jaume Sanmartí ara diu que el pavelló segueix sent del club

Imprimeix

Segons informa l’Ajuntament d’Olesa, el president del Club Bàsquet Olesa, Jaume Sanmartí, ha reconegut que l'entitat té un deute acumulat de 650.000 euros i que el club, amb la situació actual, no és viable. En declaracions a Ràdio Olesa, Sanmartí ha aclarit que, tot i que el pavelló va sortir la setmana passada a subhasta, l'equipament segueix sent de titularitat del Club Bàsquet Olesa fins que un jutge dictamini si el subhaster té dret a adquirir-lo tot i el baix preu que va licitar per ell. El president de l'entitat també ha reconegut la necessitat de convocar una assemblea per exposar la situació als socis.

El pavelló del Club Bàsquet Olesa segueix sent de l'entitat fins que un jutge digui el contrari. Aquest va ser el missatge que va voler deixar clar el president de l'entitat, Jaume Sanmartí, en una entrevista, ahir, al programa esportiu La Bombonera d'Olesa Ràdio. Després que es disparessin els rumors sobre el futur del pavelló, Sanmartí ha volgut aclarir que, tot i que la subhasta de l'equipament va tenir un licitador, de moment el jutge encara ha de determinar si la preu de licitació és suficient per acabar fent-se amb la instal·lació. Concretament, aquest preu va ser de 6.000 euros pel pavelló, a més del deute que el club té amb algunes exjugadores de quan es va competir a Lliga Femenina.

El president de l'entitat ha assegurat que va ser una sorpresa per a la junta que hi hagués una persona disposada a fer-se amb la propietat del pavelló en la subhasta, i que aquesta no quedés deserta, que era, precisament, el que, assegura, se'ls havia dit que probablement passaria. També admetia que quatre membres de la junta directiva van arribar a posar 90.000 euros, cada un, i de la seva butxaca, per intentar reconduir la situació econòmica de l'entitat.

Sanmartí ha reconegut que el Club Bàsquet Olesa té un deute acumulat de 650.000 euros, però la quantitat de deute que ha fet que sortís el pavelló a subhasta és de 134.000 euros. Tot aquest deute s'ha generat per diferents raons, ha destacat Sanmartí, principalment la fuga de patrocinadors amb l'arribada de la crisi i que algunes institucions no hagin acomplert els seus compromisos amb el club arran de l'ascens del club a Lliga Femenina. D'aquest ascens, Sanmartí ha reconegut que no estaven preparats com a entitat per assumir-lo, i per tant, ha admès també que va ser un error el pas del club per la màxima categoria, sobretot si s'hagués pogut preveure que portaria el club a la situació en la qual es troba ara mateix.

Per tot plegat, és a dir, per l'alt deute acumulat i per l'alt cost que suposa temporada rere temporada el manteniment del pavelló, Jaume Sanmartí considera que, ara per ara, el club és inviable econòmicament, i per tant, insostenible.

Sanmartí ha entonat un “mea culpa” pel que fa a la manca de transparència envers els socis que hi ha hagut al voltant de la situació econòmica del club. Jaume Sanmartí ha anunciat que les properes accions a realitzar són, per una banda, convocar una assemblea de socis per exposar la situació en la que es troba l'entitat; i d'altra banda, convocar una reunió amb els membres de la junta directiva que van impulsar la construcció del pavelló.

D'altra banda, Jaume Sanmartí s'ha mostrat escèptic davant l'afirmació del regidor d'Esports de l'Ajuntament de què l'equip de govern no coneixia que el pavelló sortiria a subhasta. En tot cas, ha afirmat que si no ho sabien és perquè “no fan els deures com els han de fer”. A més, ha assegurat que des del consistori sabien perfectament els problemes econòmics que existeixen a l'entitat.

Marçal Fontanals - AOM / Foto: CBO