El Segle XXI, finalista de la Lliga Catalana Femenina 2

El Viladecans BF, amfitrió de la Final a Quatre, va perdre les semifinals davant el Força Lleida, que serà el rival de les espluguines

El Segle XXI jugarà al final de la Lliga Catalana Femenina 2, mentre que el Viladecans BF, amfitrió de la competició, es va quedar sense aquesta possibilitat i no podrà revalidar el títol que va guanyar l'any passat.

A la primera semifinal, el Segle XXI es va imposar a l'Homs UE Mataró-FM per un clar 87-57. El conjunt vermell, dirigit per Javi Torralba, va fer valer el seu joc des del salt inicial, amb una sortida fulgurant que ha sorprès l'equip maresmenc (16-2). Les jugadores de Toni Sáez es van refer en el tram final del primer quart (20-12), però no van poder contenir l'encert d'un Segle XXI molt efectiu en atac amb un 52,9% en tirs de camp i dominant el rebot (42-28 al descans).

53224478529 3e57ae79ea c

53224084631 f8887caf17 c

Res no va canviar en el tercer quart, on les diferències encara van créixer més. El parcial del quart fou de 25-13 i l'avantatge del Segle XXI es va enfilar fins als 29 punts (67-38), convertint en un tràmit el darrer quart. La base Iyana Martín (12 punts, 11 assistències i 25 de valoració) i Irene Noya (13 punts i 7 rebots) van liderar el triomf del conjunt d’Esplugues de Llobregat.

53224087616 73b1c89cbd c

Javi Torralba (entrenador del Segle XXI)

"Estic molt content de la versió que hem ofert i del treball de totes les noies. Amb tot, penso que el resultat és enganyós, perquè el Mataró té una gran plantilla i crec que serà un dels candidats a l'ascens. I això encara dona més mèrit a la bona feina que hem fet".

Robles Força Lleida i Viladecans BF van protagonitzar una segona semifinal ben diferent, marcada per la igualtat i que va acabar decantant-se a favor del conjunt de Segrià per 66-61. El frec a frec va ser constant i el matx no es va decidir fins al darrer quart. Els primers deu minuts ja van marcar tendència, amb els dos equips intercanviant cops (18-15). L'equilibri no es va trencar en el segon quart, que es va tancar amb un triple de Mar Ribera que va donar un curt avantatge al conjunt baixllobregatí (28-30). En la represa el Robles Força Lleida, al ritme dels triples de Pilar Comella, màxima anotadora del matx amb 22 punts, va obrir una escletxa de 8 punts (42-34), però la resposta de les jugadores de Xavi Paredes va ser fulminant, amb un parcial de 2-13 (44-47). Tot es va decidir en l'últim període, on el parcial el van aconseguir les jugadores de Ruben Petrus. Un 15-4 va donar ales a les lleidatanes (59-51 a 4:31 del final), i malgrat l'últim intent del conjunt de Viladecans, liderat per Judit Lamolla (16 punts), la remuntada no fou possible. Les amfitriones es van apropar a dos punts (59-57), però el Robles Força Lleida va saber mantenir el cap fred i endur-se el triomf.

53224801614 76574f212b c

53223548757 e6cb68a44f c

Xavi Paredess (entrenador de Viladecans BF)

"El partit ha estat molt travat i al final no ha anat com volíem. Hem competit en moltes fases, però no ho hem aconseguit fer-ho en la totalitat del partit i no sortim contents".

Segle XXI i Robles Força Lleida jugaran la Final, que tindrà lloc aquest diumenge 1 d'octubre a les 18:05h i es retransmetrà en directe per La Xarxa, a través de les televisions locals i per streaming a La Xarxa+, la nova OTT dels mitjans de proximitat. Així mateix, els perdedors, Homs UE Mataró-FM i Viladecans BF, protagonitzaran el matx pel tercer lloc a les 16:00h, en un partit que s'emetrà per streaming per La Xarxa+.