David Jiménez i Miriam Galisteo, campions de la I Canicros a Gavà

Imprimeix

Aquest diumenge es va celebrar al primera edició de la Canicros de Gavà organitzat per la Unió Muntanyenca Eramprunyà. El Canicros és una disciplina esportiva que consisteix en córrer lligat a un gos. El gos utilitza un arnés de tir i ajuda al corredor estirant d'ell mitjançant una línia de tir amortidor que els uneix. Es desenvolupa principalment per circuits de terra o muntanya i està indicat per els aficionat a la natura i als animals.

El guanyador de la prova dels 12.5 quilòmetres va ser David Jiménez i el seu gos Pepe (Triatló Jovent 79) amb un registre de 49’50’’. Daniel Martínez (independent, 49’53’’) i Óscar Romera (AEM ACE Bombers BCN Travesa, 49’58’’) van ser segon i tercer respectivament. La primera dona fou Miriam Galisteo (ACE Bombers BCN Travessa, 58’28’’). La prova va aplegar quinze participants.

Mentre, el circuit ‘short’ de 8 km va aplegar vint-i-dos participants. El guanyador va ser Albert Casas, amb Fiera. El vencedor, de La Salle Triatló, va fer un temps de 39’26’’. Andreu Padró (BTT Concos, 40’10’’) i Josep Farell (CE Terrasssa, 40’52’’) van arribar a continuació. Lali Masriera (ACE Bombers BCN Travessa, 41’01’’) fou la primera dona.

El circuit es va desenvolupar per pistes i corriols de la zona forestal de Gavà i ha pretès donar a conèixer un paratge proper a la ciutat. La sortida es va fer des de la zona d'aparcament habilitada a Can Ribes, i va passar pel peu del Calamot, travessant el pla de Queralt, per pujar fins a Can Mas per la Pineda Plana. La baixada es va fer fins a Can Pardal per retornar a la ciutat travessant la Vall de la Sentiu i una última pujada per la serra de Queralt.

Marçal Fontanals - BD / Foto: BD