El pavelló del Club Bàsquet Olesa passa a mans privades

Imprimeix

Segons informa el departament de comunicació de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, el pavelló del Club Bàsquet Olesa ha estat subhastat segons han confirmat fonts del propi club. Després que l'entitat no pogués fer front al deute adquirit i que s'havia pogut tramitar a través de l'aval del pavelló, va sortir a subhasta i va ser guanyat per un subhaster del qual no es coneixen detalls. Segons fonts de la Generalitat de Catalunya consultades per Olesa Ràdio, el pavelló va ser adquirit per 6.000 euros més el deute que quedava pendent per liquidar que, actualment, era de 175.000 euros. Una quantitat que, per tant, suma fins els 181.000 euros totals.

També des de la Generalitat de Catalunya han volgut deixar clar que fins l'últim moment han treballat a través de la Secretaria General de l'Esport i l'Institut Català de Finances per evitar aquesta situació però finalment ha estat impossible.

El Club Bàsquet Olesa ha admès que el pavelló va ser subhastat tot i que, de moment, han declinat fer declaracions al respecte fins que els tràmits estiguin més avançats. Ara bé, han deixat clar que, ara per ara, els equips de l'entitat podran seguir utilitzant el pavelló amb normalitat com fins ara. És de suposar, per tant, que properament, si no s'ha fet ja, la directiva del Club Bàsquet Olesa iniciarà negociacions amb la persona que ha adquirit el pavelló per poder seguir utilitzant-lo i evitar així la desagradable notícia que els equips de l'entitat es trobin sense instal·lació per poder practicar el bàsquet.

Amb aquesta noticia sembla que s'hagi arribant al punt més crític de la greu situació econòmica que viu el club. Un greu problema que es remunta al pas del Club Bàsquet Olesa per la màxima categoria del bàsquet femení espanyol com era Lliga Femenina. Tot i començar amb molta il·lusió i que els resultats arribessin, la baixada de l'arribada de diners per part dels patrocinadors, la manca d'ajut i compromís per part d'institucions i també, i no es pot obviar, el fet d'estirar més el braç que la màniga. O sigui, no calcular bé els ingressos i les despeses arribant així a una situació límit que va portar a no poder fer front al pagament de sous i altres despeses corrents que s'havien de mantenir si es volia continuar a Lliga Femenina. Això ja va portar problemes econòmics greus com la de no estar al corrent de pagament de treballadors de l'entitat i denúncies d'empreses que havien ofert els seus serveis al club.

El regidor d'esports de l'Ajuntament d'Olesa, Pere Oleart, ha declarat que desconeixia aquest fet fins després que es realitzés la subhasta del pavelló del Club Bàsquet Olesa. Ara per ara, des del consistori ni descarten ni aposten per la possibilitat d'intentar adquirir el pavelló que actualment està en possessió d'una persona, a priori, desvinculada a l'esport olesà. És per això que la feina que actualment s'està realitzant des del consistori és la de recollida d'informació amb l'objectiu de poder decidir quines són les properes actuacions a dur a terme amb el màxim de coneixement possible.

Marçal Fontanals - AOM / Foto: EC