Castelldefels és des d’ahir a la tarda la Ciutat del Bàsquet Català

Imprimeix

La Casa Alegre de Sagrera de Terrassa acollir  ahir el relleu de la 'Ciutat del Bàsquet Català', entre la de Terrassa, que ho ha estat tot el 2012, i la de Castelldefels, que pren el relleu pel període 2013. A les 19 hores, començà l'acte, conduït pel Jordi Martín, director del projecte 'Terrassa, Ciutat del Bàsquet Català, 2012'. Seguidament es va presentar un vídeo amb un recull de les més de cinquanta activitats que han conformat les de la 'Ciutat del Bàsquet Català' del 2012.

En arribar el torn dels parlaments, el Coordinador d'Esports de la Diputació de Barcelona, Daniel Laga va destacar la bona feina de la Fundació, per fer possible un esdeveniment d'aquest tipus. El seguí el President de la Fundació del Bàsquet Català (FBC), Joan Fa, qui felicità Terrassa per tota la feina feta i el nivell demostrat, que ha deixat el llistó ben alt per a la següent seu de la 'Ciutat del Bàsquet Català'. A més, va destacar la col·laboració i contribució entre les diferents administracions i entitats, que han desembocat en l'èxit de l'esdeveniment. I, que aquest ha de ser el tarannà a manifestar, més en una situació com l'actual de crisi desbocada, on la il·lusió i l'empènyer tots junts en un mateixa direcció, serà la que ens durà a bon port. Referent a Castelldefels va manifestar que amb el treball “dels clubs de Castelldefels, de la Fundació, de les institucions públiques i dels patrocinadors, segur que aconseguirem que, d'aquí a un any, ens sentim satisfets de la feina de Castelldefels per promocionar l'esport del bàsquet, amb activitats esportives, socials i culturals que facin que el bàsquet continuï creixent".

En acabar el seu parlament, la Fundació del Bàsquet Català (FBC), de mans del seu President, reconegué cinc persones com a 'Històrics del Bàsquet Català', per la seva llarga trajectòria de servei al nostre esport, des de qualsevol de les seves vessants. Els guardonats van ser; Joan Cortés Ferrer, Joaquim Creus Mir, Jesús Martínez García, Encarnació Montoro Lucas i Severiano Peñarroya Mullor

Seguiren els reconeixements, amb el lliurament del trofeu 'Cistella de Préssecs', a la Comissió Organitzadora, representada pel Regidor d'Esports de l'Ajuntament de Terrassa, Alfredo Vega i a l'Ajuntament de Terrassa, representat per l'Alcalde, Jodi Ballart.

Per acabar, l'Alcalde de Terrassa lliurà a l'Alcalde de Castelldefels, amb el President de la Fundació com a notari, el quadre de la nova 'Ciutat del Bàsquet Català'.

Arribà el torn de parlament de l'Alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes, qui felicità Terrassa per tota la feina feta i desitjà que, quan acabi el 2013, puguin estar tant satisfets com ho han d'estar els components de 'Terrassa, Ciutat del Bàsquet Català 2012': "D'una manera molt vinculada a les característiques de la nostra ciutat. Farem moltes activitats, algunes especials. Som una ciutat turística, i per tant, portarem el bàsquet a la platja. Som ciutat gastronòmica, i farem la Tapa del bàsquet", va explicar.

Tancà l'acte l'amfitrió, Jordi Ballart, fent un reconeixement a la bona tasca realitzada per la ciutat, agraint la presència als assistents i desitjant èxits a Castelldefels.

A l'acte assistiren diversos representants de la Diputació de Barcelona, de les Corporacions Municipals de les ciutats de Terrassa i Castelldefels, de les comissions organitzadores de Terrassa i Castelldefels, Patrons de la Fundació i públic en general.

Amb aquest acte, es posa punt i final a 'Terrassa, Ciutat del Bàsquet Català, 2012' i enceta el camí 'Castelldefels, Ciutat del Bàsquet Català 2013'.

Marçal Fontanals – FCBQ i AC / Foto: AC