El molinenc Xavi Foj revalida el títol de T2 al Dakar

Excel·lent paper de la representació baixllobregatina al Dakar 2013 que s’ha celebrat del 5 al 19 de gener. El balanç no pot ser millor després de recorre més de vuit mil quilòmetres (Perú, Xile i Argentina). Els tres participants van finalitzar en primer lloc de les seves respectives categories.

El incombustible Xavi Foj –porta vint-i-dos participacions a les seves esquenes- va tornar a aconseguir el seu objectiu: guanyar el Dakar a la categoria T2. D’aquesta manera va tornar a revalidar l’èxit assolir l’any passat a la categoria de cotxes de sèrie. El molinenc de l’equip Foj Toyota MPA, que formava tàndem amb Ignacio Santamaría, va mantenir un més interessant pols amb el japonès Jun Mitsuhasi. Finalment va acabar en la vint-i-setena posició a la classificació general. “Molt content però alhora molt cansat ja que ha estat una prova esgotadora. S’ha aconseguit l’objectiu”, diu.

Laia Sanz va tornar a regnar al Dakar. La pilot de Corbera, de l’equip KH-7 i Gas Gas Dakar Team, es va imposar per tercer cop consecutiu a la categoria de dones. Laia va ser la única dona que va poder arribar al final i va finalitzar a la general en la 93a posició després de patir greus problemes a la novena etapa de la prova.  “Estic molt contenta per haver acabat els tres Dakar que he disputat, que és una cosa molt difícil i no hi ha molta gent que pugui dir-ho. Torno a casa satisfeta perquè crec que ho he fet molt bé, amb una primera setmana perfecta”, explica. L’objectiu de la de Corbera era “acabar entre els 30 primers. No ho he aconseguit pel problema que vaig tenir en la novena etapa, però em sento molt orgullosa. Crec que he pilotat i navegat molt bé, no he comès errors en tota la carrera. I estic molt contenta del treball que ha fet tot l'equip i pel rendiment de la moto. Podria haver acabat entre el 20 i el 25, però en aquesta prova a tothom li succeeixen coses, així que per al proper any cal intentar no tenir cap contratemps greu i seguir fent ben el treball”.

D’altra banda, el santfeliuenc Jordi Juvanteny, que formava equip amb José Luis Criado i Enric González es va assegurar a la darrera etapa el triomf a la categoria 6x6 en camins. D’aquesta manera, el KH-7 Epsilon Team va sumar la desena victòria en 6×6, va finalitzar en sisè lloc en producció i 35è a la general (primer camió espanyol classificat). “Estem satisfets amb el nostre paper en aquest Dakar. Sabíem que no seria gens fàcil però hem aconseguit guanyar a la categoria 6x6 i, de no ser pels temps que vam dedicar a assistir al Team De Rooy, penso que podíem haver acabat uns deu llocs menys  a la classificació”, explica Juvanteny.

Marçal Fontanals / Foto: Dakar

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
158

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix