El CEBLLOB organitza la I Copa de la Dona de futbol 7 femení

Imprimeix

Aquest torneig es realitzarà a l'Estadi de Futbol Joan Baptista Milà de Sant Boi de Llobregat entre les 19 i les 22h i participaran nou equips de la comarca

"Si guanyen les dones, hi guanya tothom", sota aquest lema el Consell Esportiu del Baix Llobregat (CEBLLOB) promou el primer torneig de la Copa de la Dona, un campionat de futbol 7 femení de categoria sènior dirigit a dones del Baix Llobregat que practiquen aquest esport en centres educatius, associacions i entitats esportives.

L'objectiu és donar visibilitat a una pràctica esportiva que fins ara no comptava amb cap sistema de competició oficial. "Estic segura que La Copa de la Dona tindrà molt d'èxit. Per les dones veteranes que juguem al futbol, és molt important que el Consell Esportiu del Baix Llobregat doni el suport oficial a aquest tipus de competició perquè això ens ajuda a visibilitzar un esport d'equip de persones sèniors, i sobretot, femení.", apunta Almudena, capitana de Futbol Begues i participant.

1552386016

La majoria de les dones participants són mares de nens i nenes que juguen a futbol en clubs de la comarca i que s'han conegut assistint de públic als partits dels seus fills i filles. Els equips s'han creat fruit d'iniciatives pròpies per acompanyar els més petits en la pràctica esportiva. Per això, en casos com el del Futbol Club Sant Joan Despí-San Pancracio "l'equip va començar anomenant-se 'Les mamis del club San Pancracio' però volem que quedi clar que hi ha membres de l'equip que no són mares i que a part de ser mamis som jugadores, així que preferim que se'ns conegui com les veteranes del San Pancraci", apunta Laura, jugadora del club. Un apunt que també fa la Cristina, de la Peña Recreativa Sant Feliu: "Tot va començar com una iniciativa de les mares que anàvem a veure els nostres fills a jugar. Vam crear un equip de futbol perquè ens agrada l'esport i era una manera també de compartir amb els nostres fills l'afició. És cert que el 90% de l'equip som mares. Mamis futboleres, som però abans de tot som dones futboleres perquè a l'equip hi ha dones que no són mares."

354578588 730717955726476 5559497952828185503 n

Donar visibilitat al futbol sènior femení

Oficialitzant el primer torneig de la Copa de la Dona, el Consell Esportiu del Baix Llobregat vol donar suport a tots els equips de futbol sènior femení que fins ara, han hagut d'organitzar les competicions sense cap entitat que els doni suport. Amb aquesta iniciativa, l'entitat, fidel al seu compromís de promoure esports amb valor, vol incloure tots els col·lectius a la pràctica esportiva. "És la primera Copa, però volem que després de la primera vinguin moltes més perquè el futbol femení està a l'alça", apunta Salvador Valls, president del Consell Esportiu del Baix Llobregat.

FZJM GAXoAEBAQ

Primera edició, no l’última

"Crec que el títol: Primera Copa de la Dona ja diu molt. Comencem amb la primera però, estem fent coses i tot els que siguin suports oficials com és el del Consell Esportiu del Baix Llobregat són benvinguts, perquè ens ajuda a donar visibilitat als equips femenins. Compartim l'esport amb la feina, la família, i totes les nostres responsabilitats. Això té mèrit i és hora que es comenci a posar en valor" apunta Cristina, jugadora de la Peña Recreativa de Sant Feliu.  

En aquest mateix sentit, Laura, jugadora del Futbol Club Sant Joan Despí-San Pancracio assenyala que les coses comencen a canviar: "quan jo jugava a l'institut no hi havia ni vambes ni roba de futbol per dones, ara tot això comença a canviar i La Copa de la Dona n'és un exemple d'aquest avanç."

Redacció / Fotos: CEBLLOB