Roger Pareta guanya 42a Cursa Ciclista del Llobregat júnior

Imprimeix

El guanyador es va imposar a l’esprint superant a Héctor Celda i Gerard Ginabreda que el van acompanyar al podi

El millor ciclisme nacional i català es va tornar a aplegar a la Cursa Ciclista del Llobregat, que enguany va arribar a la seva quaranta-dosena edició. La prova, organitzada pel Club Ciclista Sant Boi i puntuable per a la Challenge Global de Ciclismo en Ruta 2023, va mantenir el seu tradicional recorregut amb sortida des de Navàs i arribada a Sant Boi de Llobregat. 

FxxDJEhX0AIxdwM

Des dels primers quilòmetres de recorregut, un grup de vuit corredors van aconseguir avantatge al capdavant i van marcar el desenvolupament de la cursa. Roger Pareta i Albert Roca (Europa-Tadesan-Bluepower), Tito Pini (Sanse), Gerard Ginabreda (Finques Feliu), Jaume Lloret (Bathco), Jaume Figuls (Tot Net), Hector Celda (Gsport+Vatios) i Juan David Montoya (UCV Team) es van entendre a l'escapada i van col·laborar en tot moment per convertir en definitiu l'avantatge sobre el grup.

En els ascensos encadenats a Vacarisses i Ullastrell va ser Gerard Ginabreda qui va agafar el pes del grup i va obrir una distància de fins a tres minuts que va sentenciar les opcions de victòria del gran grup.

FxxFGxPXoAEsyST

Ja en el descens i la posterior aproximació fins a meta, els vuit escapats van veure que es disputarien entre ells la victòria i es van preparar per a l'arribada. Roger Pareta va fer bo el seu paper de favorit dins el grup i es va imposar a l'esprint al carrer Pau Claris de Sant Boi, superant a Héctor Celda i Gerard Ginabreda que el van acompanyar al podi.

Amb la victòria, Pareta també se situa com a líder general de la Challenge Global de Ciclismo en Ruta i agafa el mallot que en aquesta cursa va lluir Pablo Torres (Sanse). Pareta, a més, es va adjudicar les classificacions de les metes volants, de millor català i la classificació per equips. La classificació de la muntanya va ser per a Tito Pini i el millor júnior de primer any fou Gerard Ginabreda.

FxxlwPaXsAECAxf

Classificació

  1. Roger Pareta (Europa-Tadesan-Bluepower) 2:40:21
  2. Hector Celda (Gsport+Vatios) m.t.
  3. Gerard Ginabreda (Finques Feliu) m.t.
  4. Jaume Lloret (Bathco) a 0:02
  5. Tito Pini (Sanse) a 0:02
  6. Jaume Figuls (Tot Net) a 0:02
  7. Albert Roca (Europa-Tadesan-Bluepower) a 0:08
  8. Juan David Montoya (UCV Tem Bikesports) a 0:08
  9. Diego Gutiérrez (Bathco) a 1:48
  10. Ivan Viladrich (PC Baix Ebre) a 1:48
 

Redacció / Fotos: CC Sant Boi