Històric ascens a l’OK Lliga de l’Hoquei Club Sant Just

Els de Josep Maria Ordeig van remuntar l’eliminatòria a La Bonaigua davant el CP Manlleu (5-3) i van assolir l’ascens a la màxima categoria

L’hoquei sobre patins del Baix Llobregat tindrà un representant a la màxima categoria nacional, l’OK Lliga. Ahir, l’HC Sant Just ho va fer possible després de vèncer al CP Manlleu per 5-3 en el partit de tornada del playoff d’ascens. Els homes de Josep Maria Ordeig havien aconseguit remuntar el 3-2  desfavorable de l’anada. Així doncs, es va assolir el somni llargament perseguit.

Fwp GcLWYAADdvy 1

FwqUFFzWAAACgnF

En un ambient com mai s’havia viscut, el Pavelló Municipal de La Bonaigua de Sant Just Desvern es va omplir de gom a gom d’aficionats dels dos equips per presenciar una autèntica final on estava en joc una plaça per a l’OK Lliga.

FwqMNwYXsAYOUfB

FwlExatXgAEryJE

La primera part va ser espectacular. Els dos equips van exhibir el seu millor hoquei davant uns aficionats que van embogir per l’espectacle que estaven presenciant. Gols, alternatives en el marcador, intensitat, aturades, polèmiques arbitrals… Els santjustencs sempre van tenir la iniciativa en el marcador. Borja López va aconseguir l’1-0, que empatava l’eliminatòria. Tanmateix, els osonencs van reaccionar i Sebastià Moncusí igualaba el resultat. Gairebé a l’equador de la primera part, Joan Pujalte va fer el 2-1. El CP Manlleu no va abaixar els braços i Biel Autet signava el 2-2. L’alegria visitant només va durar trenta segons perquè Borja López situava el 3-2 abans del descans.

FwqG3q5XwAArIRF

FwqIfWOX0AMiWtR

A la represa, i ben avançada la segona part, apareixia de nou Joan Pujalte per fer el seu segon gol (4-2), posant els locals, de nou, per davant de l’eliminatòria. Edu Fernández, a quatre minuts i mig del final, culminava un contraatac per fer el 5-2 davant el deliri de l’afició. I com més controlat tenien el partit els d’Ordeig, Joan Picart feia el 5-3 a menys d’un minut per a la conclusió. Ja no es va moure més el marcador, ja que la defensa santjustenca va estar sòlida contra la superioritat numèrica osonenca que havia deixat la porteria buida. Amb el final del partit, es va desfermar l’alegria de l’afició.

L’HC Sant Just s’uneix al Mataró i al Rivas, que ja havien ascendit com a campions dels dos grups d’OK Lliga Plata.

Redacció / Fotos-Vídeo: Parlem OK Lliga-Ràdio Sant Just-Xoc d’estics