El CB Santfeliuenc fa història i puja a la LEB Plata

Es va imposar en el segon partit al Ciudad de Huelva (70-63) i va assolir matemàticament la primera plaça del grup 1

El CB Santfeliuenc és equip de la LEB Plata. Ahir divendres, va sumar la segona victòria de la Fase d’Ascens de la Lliga EBA, que s’està celebrant al Pavelló Municipal Andrés Estrada de Huelva. Els baixllobregatins van aprofitar la gran oportunitat que tenia per davant i es van imposar davant el Ciudad de Huelva per 70-63 (22-18, 14-21, 22-10 i 12-14). Un triomf que va ser suficient per assegurar la primera plaça del grup 1 -resta una jornada- i pujar a la tercera categoria nacional de bàsquet.

Fv9c73zXoAE4rfN

Fv9CtgpX0Ak3egb

L’equip d’Itai Levy va anar gairebé sempre per davant en el marcador en el primer quart amb una diferència màxima a favor de sis punts. El resultat al final dels primers deu minuts va ser de 22-18. Guim Expósito estava sent la referència en atac. El decorat va canviar en el segon quart, on els andalusos van imposar el seu joc (parcial 14-21), que els va permetre capgirar el marcador advers i anar-se’n al vestidor amb un avantatge de tres punts (36-39).

img 20230512 195030 1

img 20230512 195043 1

A la represa, el CB Santfeliuenc va fer un pas endavant i va ser capaç de revertir la situació negativa. Així, Mouhamodou Diop i Expósito van situar als santfeliuencs per davant (49-46) a poc menys de quatre minuts per al final del tercer quart. Un parcial de 7 a 2 va permetre passar del 49-48 al 56-48, amb el senegalès com a protagonista. Al final, 58-49. Tot estava per decidir. I així va ser perquè el Ciudad de Huelva es va situar a cinc punts (64-59) al pas per l’equador de l’últim quart. Expósito, amb un triple, es va encarregar d’apropar al seu equip a la victòria final (67-59). Van ser uns darrers minuts de molts nervis, que els de Levy van saber administrar amb ofici. Al final, es va desfermar l’alegria a la pista. Guim Expósito va ser l’heroi amb 18 punts. Els santfeliuencs jugaran la pròxima temporada a la LEB Plata.