L’esport santfeliuenc es promociona digitalment

Imprimeix

La plataforma digital Esport+ promociona l'esport de la ciutat i permet fer un seguiment a distància de les competicions

L'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) van presentar aquesta setmana  a Co-Innova Sant Feliu la plataforma digital Esport+. 

El regidor d'Esports, Bernat Dausà, que va destacar que Esport+ promociona l'esport de la ciutat i permet fer un seguiment a distància de les competicions. D’altra banda, l'alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Oriol Bossa, va justificar l'aposta per aquesta plataforma d'streaming: "Avui es conjuguen dos pilars bàsics de l'Ajuntament de Sant Feliu i de la nostra acció política: d'una banda, les noves tecnologies, i de l'altra, la pràctica esportiva. Sant Feliu té una pràctica esportiva amplíssima, amb moltíssimes disciplines, moltíssimes categories, equips punters, i per tant era fàcil que des de l'Ajuntament ens suméssim a aquest projecte amb tota la il·lusió perquè sortís bé."

FrbiMQvWwAId Yc

Actualment, Sant Feliu disposa d'aquest sistema audiovisual per transmetre la competició en directe al Pavelló Municipal Andrei Xepkin, però l'alcalde va afirmar que la voluntat és sumar-hi tots els clubs i equipaments: "Avui tenim la sort que hi ha dos clubs que han cregut, que tenim un equipament amb l'aposta, i la voluntat és que anem sumant entitats, i que d'aquí a quatre anys podem tenir tots els equipaments esportius de la ciutat coberts amb aquesta plataforma."

El president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, Gerard Esteva, va definir la digitalització com la tercera revolució en el món de l'esport:  "La primera va ser la construcció d'instal·lacions esportives. La segona va ser la pràctica esportiva federada: a principis del 2000 estàvem a 350.000 llicències federatives aproximadament, i avui estem passant els 800.000. Ara entrem en la tercera revolució, que és que allò que fem, quedi, s'expliqui, i s'exporti al món."

La responsable de l'aplicatiu d'Esport +, Valentina Fassi, va indicar que aquesta plataforma OTT ofereix competicions de futbol, futbol sala, rugbi, bàsquet, handbol, vòlei, hockey, natació, patinatge, beisbol i softbol, i que dona cabuda a categories infrarepresentades: "Amb aquesta plataforma intentem impulsar tot aquell esport que no sortia del propi club. Impulsem l'esport amateur, femení, adaptat, de base, i que arribi a totes les famílies, amics i hooligans dels petits que no podem anar a veure."

FrbiMQwWwAM7jRc

A nivell tècnic, Fassi va explicar que les càmeres que registren la imatge són d'intel·ligència artificial: segueixen la jugada automàticament, poden destacar els gols dels jugadors reconeixent el número de samarreta, creen analítiques i fan estadístiques. La responsable d'Esport+ va exposar que la plataforma està disponible en aplicació per a mòbil i en versió web, i que permet crear clips de vídeo, destacar-los, guardar-los descarregar-los, compartir-los, i seguir als clubs favorits.

Van tancar l'acte els presidents dels clubs de Sant Feliu que ja fan servir Esport+: el Futbol Sala Sant Feliu i el Club Handbol Sant Llorenç. El president de Futsal Sant Feliu, Enric d'Ossó, va compartir que usa les gravacions dels partits com a eina de treball: "M'agrada molt veure el partit, mirar-lo, remirar-lo, i sobretot, perquè m'ajuda molt a treballar en uns entrenaments molt enfocats i no rutinaris."

Per la seva banda, el president del Club Handbol Sant Llorenç, Manel Carrión, va qualificar Esport+ com una eina de futur i valuosa per a la publicitat: "Si pugem de categoria, la Federació exigeix tenir en streaming els partits. Per tant, és una feina que ja tens avançada. I, evidentment, el tema dels patrocinadors és molt important poder dir: No és només la gent que ve a veure't aquí, sinó que és el mercat, la finestra oberta arreu."

Redacció / Fotos: Aj. Sant Feliu de Llobregat