Ignasi Jorba i Aina González guanyen el Gran Premi Maxxis de descens

La competició, que va arribar a la vint-i-novena edició, va estar organitzada pel Moto Club Sant Andreu de la Barca

Sant Andreu de la Barca va acollir, un any més, el Gran Premi Maxxis Sant Andreu de la Barca, prova puntuable per a la Copa d’Espanya de descens, i que enguany va arribar a la seva vint-i-novena edició. La prova va viure dissabte la jornada d’entrenaments i diumenge la baixada classificatòria i la prova final.

29e Descens Sant Andreu de la Barca 20

Els temps marcats a les classificatòries feien presagiar de nou una final d'infart a la categoria Elit Masculí, que es preveia amb emoció fins a l'últim moment. El temps a batre era menor a mesura que baixaven els corredors, fins que el local Ignasi Jorba va creuar la meta aturant el crono en 1:46.60, gairebé 10 segons menys que el seu temps de la classificatòria. Va superar per 2.68 segons el temps marcat pel també local Adrián González, que acabaria segon. D'aquesta manera, després d'haver pujat al podi diverses edicions aquests darrers anys, Jorba es va imposar finalment al mític DH de Sant Andreu. El podi a Elit Masculí el va completar Dani Tell en tercera posició. Iván Oulego, vencedor la temporada passada, i Mariano Mari van acabar en quarta i cinquena posició respectivament.

230313 dh sant andreu

A la categoria Elit Femení la cursa va estar molt més disputada i igualada entre les dues primeres classificades. Aina González ja va marcar el millor temps a la classificatòria, superant en tan sols 0.13 segons el temps de Zoe Zamora, i va repetir pràcticament el mateix resultat a la final. La corredora es va adjudicar la victòria superant en 0.15 segons el registre de Zamora, segona.

29e Descens Sant Andreu de la Barca 10 Aina Gonzalez 1

La competició va estar organitzada pel Moto Club Sant Andreu de la Barca i va mobilitzar gairebé noranta voluntaris per fer possible que la carrera es repeteixi edició rere edició. L'any vinent, la prova celebrarà el seu trentè aniversari. Els guanyadors a cada categoria van ser:

Redacció / Fotos: FCC-RSAB