L’escalada catalana s’aplega al Sharma Climbing de Gavà

Imprimeix

La pallejanenca Carla Martínez es va proclamar campiona de Catalunya de velocitat

Amb un ambient de dia gran, amb la transmissió en directe per part d’Esport3 i amb els millors escaladors de competició del país disposats a lluitar pel títol, la sala Sharma de Gavà es va convertir en la capital de l’escalada catalana. Un total de 161 esportistes es van disputar els diferents títols nacionals en joc amb un dels millors escenaris possibles.

Rut Monsech (CE Alpicat) va defensar el títol que va aconseguir la passada temporada a la sala Blocat de Centelles. Monsech va mantenir una interesssant disputa amb Maria Benach (CE Muntanyenc Sant Llorenç) per aconseguir la victòria final. El pòdium el va tancar Francis ‘Kati’ Guillen (CE Sant Quirze).

Captura de pantalla 2023 03 13 a las 19.27.43

En categoria masculina, el que era gran favorit per defensar títol, Cedric Lluc Milles (CE Sant Celoni), va fallar i Joel Codina (CCT21) ho va aprofitqar per a demostrar que passa per un gran moment de forma. Codina, sense fer massa soroll, va aconseguir el títol superant al que a priori eren els favorits a la disputa a la victòria final com Pau Galofré (CCT21) i Lluc Macià (CE Esparreguera) que venia de guanyar a Vilanova. A Codina el van acompanyar al pòdium, Pau Galofré, segon, i Cedric Lluc, tercer.

Escalada Sharma15

Categories de formació

En categories de formació cal remarcar una participació de rècord amb gairebé un centenar de participants en les diferents categories.

En U18 femení la victòria va ser per a Berta Cedillo (GE Campdevànol). Així, en U16 femení, la petita de la nissaga Benach, Júlia Benach (CM de Sant Llorenç) es va endur el títoll. Bernat Munné (CCT21) que s’ha proclamat campió en categoria masculina.

Captura de pantalla 2023 03 13 a las 19.27.53

En U14 femení Abril Farrius (CEL) i Keanu Villatoro (CCT21) van pujar al més amunt del podi en una de les categories de formació amb més igualtat. I pel que fa als més petits en categoria U12 Núria Birosta (GE Manlleu) i Jan Orteu (CCT21) van ser els nous campions de Catalunya i van seguir demostrant la bona salut del planter català.

Velocitat de Rècord

El Campionat de Catalunya de Velocitat no va tenir una participació tant gran com el de Bloc però va deixar un nou rècord nacional. Oriol Codina (CCT21) va aconseguir superar el mur de 15 metres amb un temps de 6’74 rebaixant de forma important el rècord de Catalunya que tenia ell mateix des del novembre de l’any passat quan a Càceres va aconseguir el que era el millor registre català. Codina amb aquest temps es va endur el títol de campió de Catalunya superant a la final al seu company al CCT21, Valentín Sternik que va ser segon al pòdium. El tercer calaix també va ser pel CCT21, Damià Baena, que va tancarels tres primers llocs.

WhatsApp Image 2023 03 13 at 00.42.37 1

En categoria femenina, Carla Martínez (CCT21) es va endur el títol de campiona de Catalunya tot i ser tercera a la final. La pallejanenca es va veure superada per l’alacantina, Leslie Romero i per l’aragonesa, Maria Laborda.

En categories de formació destacar en U16 masculí la victòria d’Alexandre Calonne (CE Madteam), en U14 masculí d’Asher Hudson (CE Madteam), en U14 femení de Milena Casetta (CE de Sitges) i en U12 femení d’Asha Guitart (CCT21).

Redacció / Fotos: FEEC