El CEBLLOB reivindica la igualtat i la inclusió al món de l’esport

Imprimeix

El Consell Esportiu del Baix Llobregat va organitzar una passejada popular fins al cim santjustenc de la Penya del Moro amb motiu del Dia Internacional de la Dona

Ahir 8 de març, amb motiu del  Dia Internacional de la Dona, el Consell Esportiu del Baix Llobregat (CEBLLOB) va organitzar una passejada popular fins al cim de la Penya del Moro, un turó del Parc de Collserola que pertany al municipi de Sant Just Desvern. Amb aquesta iniciativa, l’entitat reivindica la necessitat de caminar cap a un esport no només igualitari entre home i dones sinó també inclusiu per tothom

Bernard pujant amb els voluntaris

Bernard puja amb la cadira especial

Arran de la col·laboració del CEBLLOB amb l’associació de persones amb mobilitat reduïda “Sense Barreres”,  per impulsar l’esport inclusiu, a la pujada també va participar Bernard Guerra, president de l’associació. Bernard pateix una discapacitat de mobilitat a causa d’una infecció a la columna vertebral i una malaltia degenerativa, que des del 2020 el va portar a haver d’anar en cadira de rodes. 

Bernard amb Salvador Valls president del CEBLLOB

Es descriu com un amant de l’esport amb una gran passió, la muntanya. Abans de 2020 pujava habitualment el cim de la Penya del Moro però ara, per fer-ho, necessita una cadira especial amb la que fins ara no comptava. El Consell Esportiu del Baix Llobregat, gràcies a la fundació Onat, una entitat que promou l’activitat esportiva com a eina d’inclusió social i solidaritat, va aconseguir no només aquesta cadira sinó també els voluntaris necessaris per fer-la rodar, a partir de la col·laboració amb l’associació Rodamunt. 

“Fins fa uns dies no sabia que era possible per a mi tornar a gaudir d'aquells paisatges pels quals he passat tantes vegades. Al llarg del trajecte m'he emocionat, ha estat espectacular per a mi”, va explicar Bernard. “El CEBLLOB ens ha obert un món a les persones discapacitades i als membres de la meva associació que fins ara desconeixíem. Ja havia assumit que mai més podria tornar a gaudir d’aquests paisatges, però hem aconseguit, veritablement, trencar barreres” , va afegir.

Bernard i Rocio Toré

Per la seva banda, Rocio Toré, coordinadora de Jocs Esportius Escolars i Esport Popular del CEBLLOB, se sent molt satisfeta amb la gestió de l’entitat: “La fundació Onat ens va proporcionar la cadira que necessitàvem però el que no sabíem és que eren necessaris voluntaris per portar-la. Gràcies a l’associació Rodamunt i els seus voluntaris ho hem aconseguit.”

Aquesta iniciativa és un exemple de la tasca que porta a terme el CEBLLOB per aconseguir que la pràctica esportiva sigui cada vegada més inclusiva.

Redacció / Fotos: CEBLLOB