Viladecans inaugura el circuit esportiu del parc de la Torre-roja

És un itinerari senyalitzat de sis quilòmetres que combina pista asfaltada al parc esportiu de la Torre-roja amb pistes forestals a la falda de la serra del Montbaig

L’alcalde, Carles Ruiz, i el diputat d’Esports de la Diputació de Barcelona, David Escudé, han inaugurat avui el circuit esportiu de la Torre-roja, un itinerari senyalitzat de sis quilòmetres que combina pista asfaltada, al parc esportiu de la Torre-roja, amb pistes forestals a la falda de la serra del Montbaig (muntanya de Sant Ramon). La creació del circuit esportiu respon a la voluntat de l’Ajuntament i la Diputació d’incrementar el nombre d’entorns actius a l’espai públic, tant en l’àmbit urbà com en el natural, per tal de promoure la pràctica esportiva de la ciutadania, sense exclusió i incloent hàbits de vida actius i saludables.

Prova pilot

El circuit esportiu de proximitat de la Torre-roja és una prova pilot del projecte de creació de la Xarxa de Circuits Esportius de Proximitat de la Diputació de Barcelona. Aquesta xarxa té per objectiu la creació de recorreguts esportius sostenibles i complementaris a les instal·lacions esportives municipals, en els quals la ciutadania pugui practicar l’activitat física de forma lliure i gratuïta. El projecte forma part del Pla estratègic d’implementació de l’Agenda 2030 a la Diputació de Barcelona 2021-2030, impulsat per tal d’assolir les fites i els objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides i reduir l’impacte de la pandèmia provocada per la COVID-19.

Fo2UMrCWIAAjMhY

En concret, l’actuació està formada per elements de senyalització necessaris per tal de facilitar la pràctica física i esportiva a les persones usuàries al llarg del recorregut i destacar-ne les característiques principals. Entre aquests elements s’inclouen tant els senyals informatius, d’accés i direccionals intrínsecs al circuit com els senyals amb informació relativa al patrimoni natural i cultural. A més, hi ha uns elements complementaris que tenen com a finalitat facilitar i millorar la pràctica esportiva a les persones usuàries del circuit, com barres per a dominacions i flexions, màquines el·líptiques, estacions de manteniment de bicicletes, pedals per facilitar la mobilitat del tronc inferior, fonts accessibles i papereres selectives.

Circuit Torre roja

Un parc esportiu metropolità

L’alcalde Carles Ruiz va explicar que el circuit és una instal·lació més del projecte que té Viladecans d’ampliar el parc de la Torre-roja, que serà un parc metropolità de 30 hectàrees destinat a l’esport. “En l’actualitat és un parc esportiu que ja disposa d’un camp de futbol, un pavelló poliesportiu amb piscines (Podium Viladecans Joan Masgrau), camp de beisbol, i que tindrà més instal·lacions en el futur, com una nova piscina i un camp d’atletisme, entre d’altres”, va comentar. El circuit vol afavorir l’esport individual, perquè “les persones que volen passejar, que volen córrer, que volen fer activitats dins del parc, puguin gaudir d’espais adequats.”

Fo2UIR8XsAI9xfq

El diputat David Escudé va qualificar el parc esportiu de la Torre-roja, de “meravellós, únic a Catalunya, una petita anella olímpica, un petit tresor que tenim a la província de Barcelona”. Des de la Diputació –va afegir–, el que fem és posar la senyalística al parc per viure, respirar i fer esport.”

Redacció / Fotos: Aj. Viladecans-Diputació Barcelona

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
161

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix