El Baix Llobregat elegeix president per a la Federació Catalana de Futbol

La batalla electoral estarà centrada en Joan Soteras i Juanjo Isern, mentre que Pep Palacios, president de l’Atlètic Sant Just, espera millorar els resultats de les darreres eleccions i la candidatura d’Àlex Talavera, exmandatari de la UE Cornellà, ha estat exclosa de les eleccions

Tot està a punt per a les eleccions a la presidència de la Federació Catalana de Futbol. Serà la segona vegada que es voti en menys d’un any després que el Tribunal Català de l’Esport ordenés repetir-les per irregularitats el dia de les votacions -22 de maig de 2022-. El TCE va considerar nuls un total de 175 vots en unes eleccions on va guanyar Joan Soteras, malgrat que no va poder determinar de quina candidatura eren aquests vots no vàlids. El Baix Llobregat és un dels territoris amb un important pes en el futbol català per la seva gran densitat de clubs -més d’una vuitantena-.

2022 05 22 21 21 08 1V2A2561

Talavera, descartat

Tres candidats són els que es presentaran finalment (Joan Soteras, Juanjo Isern i Pep Palacios) després que la junta electoral de la Federació Catalana de Futbol va anul·lar la candidatura d'Àlex Talavera, expresident de la UE Cornellà, a les eleccions a la presidència per “una causa sobrevinguda d'il·legibilitat”. Una decisió que va significar que el representant de la candidatura “Els Clubs Primer” no pugui presentar-se a les eleccions de demà dilluns 13 de febrer. De fet, l’expresident de la UE Cornellà va anunciar que presentaria un recurs al Tribunal Català de l’Esport oposant-se a aquesta decisió. 

v tqLWfp

Joc brut

Ara, caldrà saber si ho mantindrà en el cas que guany Juanjo Isern. Tal com va anunciar La Premsa del Baix, i abans de la decisió de la junta electoral d’excloure Talavera, hi havia la possibilitat que es produís una unió entre les candidatures d’Isern i Talavera per guanyar la de Soteras (amb l’objectiu de sumar de vots), però finalment no es va concretar. De fet, Isern trencava la seva promesa en la campanya de les primeres eleccions quan va afirmar, a Sant Boi de Llobregat, que el meu model és molt diferent” del que platejava Àlex Talavera, ja que “personifica el model on el negoci és el protagonista”. Tanmateix, no va tenir cap mirament en negociar amb Talavera i els seus avaladors una fusió després de perdre les eleccions -va ser tercer en la votació- veient la possibilitat que el procés electoral es pogués tornar a repetir. Així ho ha confirmat Talavera, que ha pres la mateixa medicina que ell va donar en les eleccions a la presidència de la UE Cornellà, segons afirmen gent del seu entorn. 

43016

Traició

Una fusió que va quedar descartada quan deu membres de la candidatura de Talavera es van incorporar a la de Juanjo Isern, deixant l’exmandatari amb els ‘pantalons baixats’. “El bloc Subies-Isern enganya als clubs”, ha manifestat a Mundo Deportivo. I és que el representant de la candidatura “Tots Junts Fem Força” va tornar a trencar la seva paraula, ja que va afirmar que darrere Talavera “hi havia Subies, que ja el coneixem i que tant mal ha fet a la Federació Catalana de Futbol i als clubs”. Doncs, al final Isern ha acabat acceptant Subies com a ‘soci’ encara que es manté en un segon pla. A més, l’expresident de la UE Cornellà, afirma a Mundo Deportivo que “aquestes persones estan recolzades per l'expresident de l’FCF, Andreu Subies. La incontrolable avarícia de poder i control del grup Subies i Isern manté la bretxa en la convivència en el futbol català. Isern és capaç de tot amb tal de ser president. Els equips ja estaven treballant de manera coordinada en els territoris i havíem arribat a un acord verbal que anàvem a formalitzar el dissabte 28 de gener en les oficines del fill d’Isern. En aquesta reunió, Juanjo es va presentar inesperadament amb l'expresident Andreu Subies amb altres intencions. Sorprenentment, Juanjo apenes va parlar i va ser Subies qui va liderar el que anava a ser la nova candidatura d’Isern. Em van proposar que em sumés a un pla en el qual el bloc Subies-Isern tingués majoria en la junta directiva i que Juanjo seria president. Em van intentar pressionar dient que si no em sumava la seva gent dimitiria i la nostra candidatura es quedaria fora. Evidentment, em vaig negar a participar en un pla en el qual quedava clar que l'objectiu era defensar els interessos personals d'aquestes persones. Si no podia controlar el que passava en l'FCF no anava a participar”.

FooIcnxWcAAC NT

A més, Juanjo Isern es va comprometre a Sant Boi de Llobregat que cap càrrec de la seva junta directiva tindria una assignació econòmica. Ara resulta que, de moment, només serà el president.

Juanjo Isern, a través del seu ‘diari oficial’, ja s’ha afanyat a desmentir que darrera estigui Andreu subies. “Subies no estarà a la meva junta ni ara ni mai. Té causes judicials pendents de resoldre. I tots que tenen causes pendents amb la justícia, no tenen participació en la meva junta ni en el meu equip directiu”, afirma.

Des de La Premsa del Baix ens preguntem. Qui no diu la veritat aquí? Talavera que va explicar a Mundo Deportivo que Isern i Subies formen un equip i l’han traït, o Isern que explica que no és veritat i no té cap relació amb Subies? S’ha sacrificat Talavera perquè guany Isern a Joan Soteras amb un traspàs de vots? Hi ha interessos de tercers per fer negoci?

529

“Tots els directius que s’han incorporat a la candidatura de Juanjo Isern són de l’època de Subies quan era president de la Federació Catalana de Futbol. És el cap que mou els fils i el que està fent tant mal al futbol català”, explica Luis Quiñonero, exvicepresident de l’FCF i actual president de l’AE Prat. A més afegeix que “les acusacions  que Subies forma part de la candidatura de Soteras són totalment falses. És més, no es poden ni veure. Què ha de dir Isern a hores d’ara!, ja que el cartell que té Subies és molt dolent a tot el territori, pel mal que ha fet a la federació. A més, nego en rotunditat que hàgim pactat amb Àlex Talavera, que ha estat traït precisament per Isern i Subies. Són tres persones que no poden estar dirigint el futbol català.”

Tractament periodístic

Tant la candidatura de Joan Soteras com la de Pep Palacios s’han mostrat molt crítics a l’hora de valorar el tracte que han patit d’uns determinats mitjans de comunicació. Els dos candidats sospiten que darrera del suport que donen a la candidatura de Juanjo Isern (abans la de Talavera) està una presumpta entesa per injectar diners (a través de publicitat) per pagar les pàgines en català del futbol català.

palacios candidat 2

De fet, Palacios va explicar a la nostra publicació que la imatge que s’està oferint “és molt penosa en les darreres dues setmanes. Amb transfuguisme d’una candidatura a l’altra, la lluita pel poder de dos candidats (Juanjo Isern i Àlex Talavera) o la intervenció d’un mitjà de comunicació que donava suport, al principi, a una candidatura i ara ho fa a l’altra. Aquest mitjà volia que l’oferís un relat com ell volia, a diferència de vosaltres o com jo que treballem en llibertat.”

1

D’altra banda, Luis Quiñonero considera que Mundo Deportivo està “fent mal a la nostra candidatura amb l’única intenció de crear dubtes als presidents dels clubs que tenen intenció de votar-nos. Vol confondre per al benefici de la candidatura d’Isern. És una pena que hi hagi aquesta mena de periodisme actualment.”

Concretament, un determinat mitjà de comunicació s’ha bolcat de ple en promocionar la candidatura que representa Juanjo Isern. Té una finalitat econòmica?. És aquest mitjà instigador de la unió frustrada entre les candidatures d’Isern i Talavera? Els clubs tenen la paraula.

Marçal Fontanals / Fotos: FCF-Arxiu-AT-JI-LPdB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
152

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix